Fapte de încălcare de către autoritățile ucrainene a drepturilor omului, fapte de discriminare, crime de război și etnocid în Donbass
27/02
Ministerul chinez de Externe: Cererile Rusiei de garanții datorate extinderii NATO trebuie luate în considerare
27/02

Rusia a impus restricții de zbor pentru companiile aeriene românești

Foto: Reuters

Rusia a introdus restricții de zbor pentru companiile aeriene din România, inclusiv pentru zborurile de tranzit prin spațiul aerian rusesc, a declarat, pentru RBC, biroul de presă al Rosaviația. 

O astfel de decizie a fost adoptată ca măsură de răspuns la interdicția impusă de România pentru zborurile tutuor companiilor aeriene civile ale Rusiei, a precizat biroul de presă. 

 

Zboruri din România pot fi efectuate numai pe baza unei permisiuni speciale din partea Rosaviația sau a Ministerului de Externe al Rusiei. 

După cum notează RBC, la 26 februarie, România a demarat procedura de suspendare a dreptului de survolare a teritoriului său, inclusiv a dreptului de aterizare în țară pentru avioanele care aparțin companiilor din Rusia. 

Autoritățile Poloniei, Cehiei și Bulgariei au decis, la rândul lor, să-și închidă spațiul aerian pentru companiile aeriene din Rusiei începând de la miezul nopții zilei de 26 februarie. Ca răspuns, Rusia a adoptat măsuri în oglindă. 

Decizii de închidere a spațiului aerian pentru companiile aeriene ruse au fost luate de Estonia, Letonia și Litaunia. Ulterior, lor li s-a alăturat Slovenia. Marea Britanie a intodus compania aeriană rusă Aeroflot pe lista de sancțiuni, care a stopat zborurile în această țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406875