La Mariupol, armata rusă a propus militarilor ucraineni să depună armele la 5 aprilie (VIDEO)
05/04
Din presa română: Sorin Ovidiu Vîntu, despre masacrul de la Bucia: ”Putea foarte bine să fie regizat de Zelenski. Suntem iarăși de partea greșită a istoriei”
06/04

Nebenzia despre sabotarea ședinței Consiliului de Securitate al ONU privind tragedia de la Bucia: ”Inimaginabil”

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia/ Foto: RIA Novosti

Reprezentantul permanent al Rusiei, Vasili Nebenzia, a catalogat drept fără precedent refuzul Marii Britanii de a convoca o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe tema situației din Bucia, localitate situată nu departe de Kiev, relatează agenția Țarigrad. 

Potrivit lui Nebenzia, Londra a descris situația din orașul ucrainean ca una care nu necesită o reacție imediată a Consiliului de Securitate al ONU. Autoritățile Ucrainei susțin că în orașul abandonat au fost descoperiți civili uciși. Experții atrag însă atenția că situația cu civilii uciși ridică o serie de semne de întrebare. 

Ceea ce s-a întâmplat ieri și astăzi este ceva fără precedent, incredibil, inimaginabil: și anume că ni s-a refuzat solicitarea de a convoca o reuniune a Consiliului de Securitate, solicitare adresată președinției britanice, a subliniat reprezentantul permanent al Rusiei. 

Nebenzia a declarat că ședința Consiliului de Securitate al ONU ar fi putut să zădărnicească politica țărilor Occidentului de isterie împotriva Rusiei. 

Despre această a doua încercare eșuată a Rusiei de a convoca Consiliul de Securitate al Rusiei pe tema tragediei de la Bucia a anunțat, inițial, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Cererea Rusiei a fost blocată de ambasadorul britanic. Consiliul de Securitate ar fi urmat că se întrunească la 5 aprilie, la 10,00, ora Moscovei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468399