”Cumhuriyet” (Turcia): Rusia a început operațiunea specială din Ucraina pentru a rupe asediul SUA
06/04
Kosaciov: Cu ajutorul episodului Bucia, Kievul vrea să-i atragă de partea lui pe cei care se îndoiesc
06/04

Ambasadorul Rusiei în România, despre incidentul de la poarta misiunii diplomatice: ”Practic, un act terorist”

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin/ Foto: Ambasada Rusiei în România

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a declarat că incidentul cu o masina care a intrat in poarta misiunii diplomatice din București, lovind-o puternic, poate fi considerat, ”practic, un act terorist”, relatează agenția TASS.

”În această dimineață s-a produs, practic, un act terorist, deși sunt multe circumstanțe care fac acest incident și mai dificil de înțeles”, a spus el pentru postul de televiziune ”Rossia-24”. 

Ambasada Rusiei în România a primit, în repetate rânduri, amenințări directe la adresa sa, a subliniat ambasadorul. 

”Atmosfera care se formează treptat aici este foarte încordată. Ambasada a primit în repetate rânduri amenințări directe pe e-mail, precum cele ”de a runca în aer”, ”de a răzbuna” și așa mai departe”, a spus Valery Kuzmin. 

Ambasadorul a adăugat că, în seara zilei de 5 aprilie, a fost convocat la MAE român, unde i s-a înmânat o notă privind expulzarea a 10 angajați diplomatici ai ambasadei. ”Ieri seară am fost chemat la Ministerul de Externe (al României), unde au început să-mi relateze despre proteste înfiorătoare, grămezi de blesteme în legătură cu incidentul de la Bucia. Le-am spus: dați drumul la televizor, acum se transmite reuniunea Consiliului de Securitate (al ONU), unde delegația rusă oferă fapte și argumentație concrete, convingătoare. Mi s-a răspuns însă: ”Iar acum trecem la al doilea subiect al discuței noastre de astăzi – iată nota de expulzare a 10 angajați diplomatici ai ambasadei”, a relatat ambasadorul.

Comunicatul Ambasadei Ruse din București

”Ambasada Federației Ruse în România a postat, pe pagina sa de Facebook, următorul comunicat privind incidentul de lângă Ambasada Rusiei în România din 6 aprilie 2022:

Ambasada își exprimă profundele condoleanțe rudelor și prietenilor bărbatului care și-a dat foc în mașina după încercarea eșuată de a lovi porțile Ambasadei Rusiei în România.

Trebuie să afirmăm cu regret că oricare ar fi motivele șoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în orașul Bucea. În acest mic oraș ucrainean, nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul pe 30 martie, naționaliștii ucraineni au masacrat civili, punând vina pe personalul militar rus. De fapt, persoana respectivă a devenit victima unei propagande militare nestăpânite a regizolrilor neo-naziști aflați la putere la Kiev și a patronilor lor occidentali, care, fără să aștepte rezultatele unei examinări medico-legale și ale mărturiei martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federației Ruse pe fundalul desfășurării operațiuni militare speciale în Ucraina.

Imperiul minciunilor Occidentului colectiv necesită sacrificii sângeroase, tehnologia a fost elaborată de mult timp, atât în ​​Siria în cazul provocărilor Căștilor Albe, cât și în 2014, în timpul loviturii de stat din Ucraina („Suta Cerească” ). În același timp, suntem convinși că „făcătorii de adevăr” din mass-media ucraineană și occidentală, blogosfera vor lăsa în mod tradițional în tăcere faptele dezvăluite de tortură a prizonierilor de război ruși, agresiune și crime brutale comise împotriva locuitorilor din Mariupol și alte orașe din Ucraina.

La rândul nostru, subliniem și îi informăm pe cei care nu au posibilitatea de a primi informații obiective, aflându-se sub capota mainstreamului propagandei militare occidentale, că scopurile operațiunii militare speciale din Ucraina sunt: ​​1) protejarea populației a Republicilor Populare Donețk și Luhansk de la genocidul efectuat timp de 8 ani de către neonaziștii ucraineni; 2) demilitarizarea Ucrainei, care a devenit un avanpost militar anti-rus al NATO, ameninţând securitatea naţională a ţării noastre; 3) denazificarea Ucrainei, unde Occidentul colectiv a tolerat în mod deliberat creșterea sentimentelor radicale de dreapta pentru a crea un proiect geopolitic „anti-Rusia”. Cea mai importantă prioritate, după cum a remarcat Comandantul Suprem al Forțelor Armate Ruse, Vladimir Putin, este evitarea victimelor civile prin toate mijloacele.

Precizăm că, în urma incidentului, niciunul dintre angajații Ambasadei și ai forțelor de ordine române nu au fost răniți”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406838