Din presa română: Sorin Ovidiu Vîntu, despre masacrul de la Bucia: ”Putea foarte bine să fie regizat de Zelenski. Suntem iarăși de partea greșită a istoriei”
06/04
”Cumhuriyet” (Turcia): Rusia a început operațiunea specială din Ucraina pentru a rupe asediul SUA
06/04

Ministerul Apărării al Rusiei: Forțele Armate ale Ucrainei au filmat o nouă înscenare – în satul Moșciun

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maiorul Igor Konașenkov/ Foto: TASS

În seara zilei de 4 aprilie, în satul Moșciun, aflat la 23 kilometri nord-vest de Kiev, militarii ucraineni ai Centrului 72 de operațiuni psihologice au filmat o nouă înscenare despre civili care ar fi murit, chipurile, din cauza acțiunilor violente ale Forțelor Armate ale Rusiei, înregistrare ce-ar trebui, ulterior, să fie difuzată prin mass-media occidentale, informează NTV. 

Asemenea activități sunt organizate acum de serviciile speciale ucrainene în Sumî, Konotop și în alte orașe, a anunțat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, Ignor Konașenkov. A mai trecut în revistă ultimele acțiuni reale ale militarilor ruși:

În seara de 4 aprilie, în zona orașului Ociakov (regiunea Odessa) a fost distrus, cu o armă de mare precizie cu rază lungă de acțiuni și lansată de pe mare, Centrul de pregătire a forțelor speciale pentru operațiuni speciale, folosit inclusiv pentru desfășurarea mercenarilor străini. 

Folosind rachete aer-sol de mare precizie au fost distruse patru depoziție de carburant pentru aprovizionarea trupelor ucrainene desfășurate în perimetrul localităților Kremeneț, Cerkassî, Zaporojie și Novomoskovsk. 

Pe timpul nopții, aviația Forțelor Aeriene ale Rusiei și trupele de rachete au lovit 134 de obiective militare ale Ucrainei, printre care: opt puncte de comandă și centre de comunicații, un radar de urmărire și ghidare a sistemului de rachete antiaeriene S-300, un lansator de rachete Tocika-U, șase depozite de muniții și două depozite de carburant, precum și 85 de puncte de sprijin și zone de concentrare a tehnicii militare ucrainene. 

Cu mijloacele apărării aeriene ruse au fost doborâte, în aer, patru aparate de zbor fără pilot, în perimetrul așezărilor Cernobaevka, Industrialnaia, Gurta și Nijniaia Krînka.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468412