Şoigu a făcut o declaraţie despre militarii ucraineni blocați la ”Azovstal”
04/05
Ministrul Apărării, Șoigu, a calificat drept țintă legitimă transportul cu arme NATO ajuns în Ucraina
05/05

Expert: Criticile Papei la adresa NATO au stârnit vâlvă în Occident

Foto: severpost.ru

Politologul Malek Dudakov, specialist în problemele americane, a comentat criticile la adresa NATO lansate de Papa Francisc, apreciind că declarațiile acestuia au stârnit vâlvă în Occident, scrie publicația Vzgliad. 

”Francisc a declarat că ”lătratul NATO la porțile Rusiei” a provocat, în mare măsură, criza ucraineană. Și a pus la îndoială necesitatea livrării de armament în Ucraina, sugerând să fie urmat exemplul muncitorilor genovezi care au refuzat să încarce arme occidentale destinate Yemenului. Fraza lui este o adaptare a expresiei despre ”câinii care latră la porțile raiului”, puțin folosită în limba engleză, dar întâlnită în alte limbi europene”, a scris politologul pe canalul său de pe rețeaua Telegram. 

Potrivit spuselor sale, din punct de vedere semantic, aici poate fi descoperită profunzimea ideilor. Dar există și consecințe politice ale discursului său. 

”Francisc este un compas moral pentru cei 1,2 miliarde de catolici din întreaga lume, inclusiv pentru locuitorii din Africa și America Latină care păstrează neutralitate în criza ucraineană. Dar joacă un rol important și pentru actuala repartizare de forțe politice de la Washington. Joe Biden este al doilea președinte catolic din istoria Statelor Unite. Cu exact o jumătate de an în urmă, el s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican. Biden nu obosește să repete că Papa este sursa a tot ceea ce a învățat el, de-a lungul vieții, despre credință. Iar acum, această sursă critică direct politica administrației sale”, a scris Dudakov. 

El a arătat că, printre membrii de frunte ai Partidului Democrat mai sunt mulți alți catolici. Nancy Pelosi, spre exemplu, speakerul Camerei Reprezentanților, se întâlnește cu foarte mare plăcere cu Suveranul Pontif. 

”Declarațiile lui neașteptate au prins-o pe Pelosy în momentul în care tocmai încheiase o vizită-sesiune foto la Kiev. Actuala declarație a Papei Francisc a provocat deja vâlvă printre preoții catolici din SUA, în special a celor de orientare liberală. Ea pune într-o poziție neplăcută și întreg establishmentul occidental, care suferă pierderi nu doar pe câmpul de luptă sau în confruntarea cu sancțiuni, dar și în războiul informațional împotriva Rusiei care se tot prelungește”, a adăugat politologul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2523853