Lavrov a pus la îndoială caracterul ”nevinovat” al dorinței Ucrainei de a adera la UE
14/05
Expert chinez a anunțat o lovitură puternică din partea Rusiei pentru dolar
14/05

Comitetul de Investigații al Rusiei anunță interogarea a 4000 de militari ucraineni care s-au predat

Foto: Serviciul de presă al Comitetului de Investigații al Rusiei

Membrii Comitetului de Investigații al Rusiei lucrează intens cu reprezentanții Forțelor Armate ale Ucrainei care s-au predat, a anunțat, vineri, respectiva instituție, scrie Lenta.ru.

Șeful Comitetului, Aleksandr Bastîrkin, a declarat, după o ședință operativă, că anchetatorii au interogat aproape 4000 de militari ucraineni, inclusiv 200 de ofițeri.

”Continuăm să lucrăm cu militarii ucraineni care s-au predat. Anchetatorii au interogat în jur de 4000 de persoane, inclusiv peste 200 de ofițeri”, a precizat Comitetul. ”Au fost confiscate o serie de documente, inclusiv cărți medicale și alte materiale, care au permis să fie alcătuită o bază cu date de identificare a peste 450 de naționaliști ai batalionului ”Azov” (organizație a cărei activitate este interzisă în Rusia)”, a menționat biroul de presă al instituției.

S-a precizat, de asemenea, că, la Mariupol, anchetatorii au inspectat clădirea teatrului dramatic, peste 900 de alte obiective ale infrastructurii civile, distruse de către luptătorii naționaliști, printre care clădirea Teatrului dramatic din Mariupol, blocuri de locuințe, cămine, două școli generale, patru spitale.

Pe durata ședinței operative au fost dezvăluite numele noilor figuranți din dosare penale, persoane care au ordonat deschiderea focului de artilerie asupra localităților din Donbass – Dokuciaevska, Stepnoe, cartierul Kuibîșev din orașul Donețk, ceea ce, potrivit anchetei, a provocat rănirea civililor și distrugerea caselor și blocurilor de locuințe.

Anchetatorii au formulat acuzații, pentru comportament crud cu populația civilă, lui Vladimir Cighirovaki, militar al batalionului naționalist ”Aidar”, precum și pușcașului marin Serghei Pilipovici și soldatului Vitali Șitra, din batalionul de infanterie motorizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2523853