Banca Centrală a redus dobânda cheie de la 14% la 11%
27/05
Putin i-a spus lui Draghi că Rusia va ajuta la depășirea crizei alimentare dacă vor fi ridicate sancțiunile
27/05

Ministerul Rus al Apărării va asigura ieșirea în siguranță a navelor străine din porturile Ucrainei

Foto: журналистыроссии.рф

Ministerul Apărării a anunțat că Rusia a adaptat coridorul umanitar din șase porturi la Marea Neagră ale Ucrainei, astfel încât să fie asigurată ieșirea în siguranță a navelor străine, a anunțat șeful Centrului Național pentru Gestionarea Apărării al Rusiei, general-colonelul Mihail Mizințev, citat de RIA Novosti.

”Cu scopul de a asigura o ieșire în siguranță în largul mării a navelor străine din porturile Odessa, Nikolaev, Cernomorsk, Herson, Ociakov și Iujnîi, Forțele Armate ale Rusiei au operat modificări la traseul coridorului umanitar, care funcționează din 27 martie 2022 în Marea Neagră”, a precizat reprezentantul Ministerului Rus al Apărării.

Foto: Rambler.ru

Mizințev a subliniat că responsabilitatea pentru ieșirea în siguranță a navelor din porturi și deplasarea lor până în zona de așteptare revine părții ucrainene. Coridorul umanitar reprezintă un traseu lat de trei mile marine și lung de 139 de mile, care funcționeazăi zilnic între orele 8,00 și 19,00, ora Moscovei.

În ajun, Mizinței a precizat că în porturile Herson, Nikolaev, Cernomorsk, Ociakov, Odessa și Iujnîi rămân blocate 70 de nave străine din 16 state, care nu pot ieși fără probleme în largul mării din cauza pericolului că partea ucraineană ar putea deschide focul asupra lor și din cauza pericolului reprezentant de minele plutitoare instalate de militarii ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2523853