Corneliu Vlad: Criza ucraineană se cronicizează în confruntare globală
22/06
Secretarul Consiliului de Securitate, Patrușev a promis un răspuns dur al Rusiei la blocada Kaliningradului de către Lituania
22/06

Putin a declarat că prima rachetă ”Sarmat” va intra în serviciul militar la sfârșitul anului

Sistemul antiaerian și antirachetă S-500 ”Prometeu”/ Foto: discover24.ru

Potrivit președintelui rus, pe lângă noile arme deja testate pe câmpul de luptă, trupele au început să primească sisteme antiaeriene și antirachetă S-500, care nu au analog în lume, relatează agenția TASS.

Primul sistem cu rachete intercontinentale ”Sarmat” vor intra în serviciul militar la sfârșitul anului 2022, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin la întâlnirea cu absolvenții instituțiilor militare din învățământul superior.

”A fost testată cu succes racheta balistică intercontinentală grea ”Sarmat”. Este planificat ca primul astfel de sistem să intre în serviciul militar încă la sfârșitul acestui an”, aspus el.

Potrivit președintelui, pe lângă noile arme deja testate pe câmpul de luptă, trupele au început să primească sistemele antiaeriene și antirachetă S-500, care nu au analog în lume.

Racheta ”Sarmat” a fost dezvoltată la Centrul de stat pentru rachete V.P. Makeev și fabricată la uzinele ”Krasmaș” din Krasnoiarsk (ambele întreprinderi fac parte din Roskosmos). Potrivit experților, această rachetă este capabilă să transporte un focos multiplu cu o greutate de până la 10 tone în orice colț al lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2597701