Peskov: Autoritățile de la Kiev pot pune capăt acțiunilor militare, ordonând Forțelor Armate ale Ucrainei să depună armele
29/06
Global Times: NATO se va prăbuși din cauza politicii sale, care nu ține cont de interesele altor țări
29/06

Armata Ucrainei a folosit sistemele HIMARS când a atacat o localitate din Republica Lugansk

Foto: AP

Militarii ucraineni au tras asupra localității Perevalsk, din Republica Populară Lugansk (LNR), folosind, pentru prima dată, sistemele de rachete cu lansare multiplă M142 HIMARS, livrate de Washington, a anunțat postul de televiziune RT.

”Dinspre formațiunile armate ale Ucrainei a fost constatat un atac… din direcția așezării Artiomovsk (Bahmut) spre așezarea Perevalsk, cu utilizarea sistemelor de rachetă cu lansare multiplă M142 HIMARS”, se arată în declarația reprezentanței LNR la Centrul comun de control și coordonare a regimului de încetare a focului.

Se precizează că militarii ucrainei au lansat o rachetă la ora 7,20.

Anterior, Pentagonul a precizat că, în cadrul noului său pachet de ajutor acordat Ucrainei, se numără patru sisteme HIMARS, 18 șalupte, 36.000 de proiectile de artilerie, 1200 de lansatoare de grenade și 2000 de mitraliere.

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat că, prin demersurile lor, Statele Unite împing Kievul la uciderea civililor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2597739