Global Times: NATO se va prăbuși din cauza politicii sale, care nu ține cont de interesele altor țări
29/06
Premierul Belgiei: Conflictul trebuie rezolvat pe cale militară, a fost mesajul transmis lui Zelenski de summitul NATO
29/06

Kosaciov a calificat drept copilărie decizia Bulgariei de expulzare a 70 de diplomați ruși

Vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov/ Foto: Telegram

Vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, a calificat drept copilărie decizia Bulgariei de a expulza 70 de diplomați ruși și a comparat autoritățile țării cu niște copii care încearcă să atragă atenția părinților, relatează agenția Lenta.ru.

”Se mai întâmpla în copilărie, când, neavând poftă de mâncare, dădeai de pământ cu farfuria plină de terci, în semn de protest. Așa și bulgarii, care nu mai au guvern, expulzează din țară 70 de diplomați ruși. La grămadă, sub acuzația de spionaj”, a subliniat senatorul.

Kosaciov a bătut obrazul Bulgariei pentru această decizie, amintind că Rusia a considerat întotdeauna că locuitorii acestei țări sunt capabili de mai bine.

Pe marginea aceluiași subiect, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki, lider al Partidului Liberal Democrat, a amenințat Bulgaria cu un răspuns la expulzarea a 70 de diplomați ruși. Deputatul nu a exclus ca Moscova să adopte o decizie simetrică în privința misiunii diplomatice a Bulgariei în Federația Rusă, catalogând situația creată drept o lovitură serioasă.

Lenta.ru amintește că, la 28 iunie, Bulgaria a decis să expulzeze 70 de diplomați ruși și personal tehnic al Ambasadei Rusiei. Premierul Bulgariei, Kirill Petkov, a declarat că diplomații din Rusia au fost acuzați de spionaj. Surse din MAE rus a promis că Moscova va răspunde la acest pas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226822