Șoigu a ordonat intensificarea acțiunilor Forțelor Armate ale Rusiei pe toate fronturile din Ucraina
16/07
The Grayzone: O jurnalistă din Germania a vorbit despre crimele comise de armata Ucrainei în Donbass
17/07

”Terminatori” pe linia frontului. Armata rusă desfășoară tehnică de luptă lângă Seversk

”Terminator”, „arma srecretă” a Forțelor Armate Ruse/ Foto: RIA Novosti

Forțele Armate ale Rusiei dislocă ”tot mai multă tehnică modernă” pe linia frontului din Donbass, relatează corespondentul agenției RIA Novosti. Într-acolo se îndreaptă, în special, vehicule de sprijin pentru tancuri ”Terminator”, numite de militarii americani ”arma secretă”. Între timp, armata rusă a distrus, practic, Brigada 115 a Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), care acționa pe direcția Seversk, în două zile fiind lichidați peste 600 dintre luptătorii formațiunii, scrie Gazeta.ru într-un amplu material pe această temă.

Forțele Armate ale Rusiei detașează tehnică militară modernă pe linia frontului din Donbass. Corespondentul RIA a observat vehicule de susținere a tancurilor (BMPT) ”Terminator”, care se deplasau în direcția frontului de lângă Seversk.

În Ucraina, armata rusă a început să folosească BMPT ”Terminator-2” la mijlocul lunii mai. Vehiculul este echipat cu o armă de 125 mm cu proiectil exploziv cu fragmentare și un lansator de rachete antitanc ghidate prin țeavă. Performanțele tancului ”Terminator” au fost demonstrate în timpul campaniei militare din Siria, unde el s-a remarcat ca mijloc universal de luptă, în condiții de oraș, împotriva lansatoarelor de grenade portabile (RPG) și a rachetelor antitanc ghidate (PTRK).

În SUA, tancurile ”Terminator” au fost catalogate drept ”arma secretă” a Rusiei în Ucraina, deoarece mașina ”merge, literalmente, pe urme” după T-72 și T-90, îngreunând, prin foc susținut, deplasarea infanteriei adversarului . În timp ce BMPT-urile atrag atenția soldaților asupra lor, tancurile pot avansa și pot străpunge liniile de apărare.

”Acțiune, nu avertismente”

Anterior, ministrul rus al Apărării, generalul de armată Serghei Șoigu, a ordonat ca regimul de la Kiev să fie privat de posibilitata de a-i ataca pe locuitorii din Donbass și din alte regiuni, intensificând acțiunile grupurilor pe toate direcțiile de operațiuni.

”La punctul de comandă, generalul de armata Serghei Șoigu a ascultat rapoartele comandantului grupului ”Sud”, generalul de armată Serghei Surovikin, a comandantului grupului ”Centru”, general-colonelul Aleksandr Lapin, a altor comandanți și ofițeri privind situația în derulare, caracterul acțiunilor inamicului și modul de îndeplinire de către Forțele Armate ale Rusiei a misiunilor de luptă”, a anunțat, de asemenea, Ministerul Apărării.

Șeful Comitetului constituțional al Consiliului Federației, Andrei Klișas, a cerut un răspuns dur la tirurile trase dinspre Ucraina asupra teritoriului Rusiei. ”Fără acțiuni dure de răspuns, nu simple avertismente, tirurile asupra teritorului nostru vor continua”, a scris parlamentarul pe pagina sa de pe rețeaua Telegram.

Speakerul Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a avertizat, la rândul său, în legătură cu ”principiul bumerangului”. ”Rachetele livrate regimului de la Kiev de Washington și Bruxelles pot zbura, din cauza lipsei de profesionalism a acestuia, înapoi la proprietarii lor”, a spus el.

Potrivit spuselor sale, ”în dorința lor de a continua războiul până la ultimul ucrainean”, Statele Unite fac din Europa un ostatic, la care aceste ”cadouri” se pot întoarce.

Distrugerea brigăzii AFU

După cum a anunțat Ministerul Apărării, în ultimele două zile au fost uciși peste 600 de militari ucraineni din rândul Brigăzii 115 a AFU, ce acționa pe direcția Seversk.

”Ca urmare a loviturilor de mare precizie lansate de Forțele Aeriene ale Rusiei, a fost practic distrusă Brigada 115 mecanizată a AFU, ce acționa pe direcția spre Seversk. Numai în ultimele două zile această unitate a pierdut peste 600 de oameni”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, general-locotenentul Igor Konașenkov.

Forțele ruse au distrus, de asemenea, patru puncte de control, inclusiv Brigada 80 aeropurtată de asalt de lângă localitatea Serebrianka, în Republica Populară Donețk, și Brigada a 3-a de tancuri a AFU, nu departe de Novoporkovka, în regiunea Harkov. A fost lichidat un depozit de muniții aflat în apropierea așezării Konstantinovka.

Aviația de vânătoare a Forțelor Aerospațiale de Apărare ale Federației Ruse au distrus, în luptă aeriană, două MiG-29 în regiunea Nikolaev și în regiunea Dnepropetrovsk și un Su-25 lângă Seversk. Au fost doborâte elicoptere Mi-8 în zona localității Velikaia Novoselka și Mi-24 nu departe de Seversk, în DNR.

În prezent, partea ucraineană mobilizează în regim de urgență locuitori din Seversk, Nikoaevka și din alte așezări apropiate pentru a reface brigada. Seversk se află la 15 kilometri de Lisiciansk, localitate luată sub controlul militarilor din Rusia și DNR la 2 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2523853