Germania: Deficiul de gaze ar putea îngreuna producția de hârtie igienică și de ambalat
27/07
The National Interest: SUA au comis o serie întreagă de greșeli în relația cu Rusia
28/07

Prima Centrala Nucleară din țara piramidelor

La locul viitoarei centrale nucleare a avut loc o ceremonie solemnă de turnare a primului beton, marcând începutul construcției CNE/ Foto: moscowfy.com

În aceste zile, în Egipt, specialiștii corporației ruse Rosatom au început construcția centralei nucleare Ed-Dabaa din regiunea Matruh, la 350 de kilometri de Cairo.

Ed-Dabaa va fi prima centrală nucleară din țară, precum și cel mai mare proiect al specialiștilor ruși de pe continentul african. Centrala va fi formată din patru unități de putere cu o capacitate de 1200 MW fiecare, capacitatea totală a stației ajungând la 4800 MW. Unitățile de putere vor găzdui reactoare VVER-1200 de fabricație rusească, care fac parte din generația 3+ și îndeplinesc cele mai înalte cerințe internaționale de eficiență și siguranță.

Așa va arăta CNE Ed Dabaa (machetă)/ Foto: Vkontakte

Egiptul consideră proiectul CNE El Dabaa ca o parte importantă a strategiei sale de dezvoltare sustenabilă. În primul rând, este vorba de îmbunătățirea fiabilității sistemului național de alimentare cu energie și satisfacerea cererii tot mai mari de energie electrică din economia și industria egipteană.

Proiectul este planificat să fie finalizat până în 2028-2029.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226788