Lavrov i-a spus lui Blinken că obiectivele operațiunii speciale din Ucraina vor fi îndeplinite
30/07
Principala paradă militară navală, cu prilejul Zilei Marinei Ruse (anunț VIDEO)
30/07

Un voluntar francez a povestit despre procesul de înscenare la Bucea

Foto: Keystone Press Agency

Voluntarul, scriitorul Adrien Boke, fost militar francez, care a vizitat Ucraina, a declarat că a văzut punerea în scenă de la Bucea atunci când, împreună cu o misiune de voluntariat, a livrat ajutor umanitar și medicamente în oraș.

Voluntarul și scriitorul, Adrien Boke (stânga)/ Foto: darik.news

Voluntarul a povestit că a fost martor la tortura și uciderea prizonierilor de război ruși și, de asemenea, a văzut cum militarii ucraineni au pregătit înscenarea unui masacru al civililor, relatează RIA Novosti.

„Când vorbesc despre asasinări și tortură, vorbesc despre uciderea și tortura militarilor ruși. În primul rând, au fost executați ofițerii. Auzeam țipete când cei de la batalionul „Azov” (împotriva militanților batalionului naționalist „Azov” în Rusia au fost inițiate dosare penale – n.r.) întrebau cine este aici ofițerul. Imediat ce venea răspunsul, acea persoană era împușcată în cap…”, a relatat Boke.

Boke a adăugat că a devenit martor la tortura și uciderea prizonierilor de război după ce armata ucraineană preluase, cu câteva zile în urmă, controlul asupra orașului.

La începutul lunii aprilie, Boke a văzut cum a fost pregătită provocarea de la Bucea cu scopul de a acuza armata rusă de masacrul civililor.

„Când străbăteam orașul, am văzut morți întinși pe marginea străzilor și, în același timp, chiar sub ochii mei alte trupuri fără viață au fost scoase din camioane și așezate lângă cadavrele întinse pe caldarăm pentru a da efectul morților în masă”, a spus el.

Boke a adăugat că în apropiere se aflau jurnalişti care au filmat imediat cadavrele. Un mesaj similar a venit din partea altui voluntar, care a realizat un filmuleț video cu camioanele frigorifice care veneau din alte orașe ale Ucrainei la Bucea și din care erau descărcate cadavre ale oamenilor.

Potrivit lui Boke, s-au făcut presiuni asupra populației și voluntarilor, au existat amenințări cu închisoarea, violențe fizice din partea reprezentanților formațiunilor armate ucrainene. Voluntarul a relatat și despre faptul unei cereri ilegale de a oferi personalului militar medicamente care erau destinate unui spital de copii.

Potrivit voluntarului, după ce a început să vorbească despre crimele comise de formațiunile armate ale regimului de la Kiev, la care a fost martor, a început să primească amenințări cu violență fizică. Se teme că autoritățile franceze îl vor persecuta acum.

Reamintim că mass-media și politicieni occidentali și ucraineni au răspândit informații despre presupusele ucideri în masă de civili de către armata rusă în orașul Bucea.

Ministerul rus al Apărării a numit filmările distribuite „o altă producție a regimului de la Kiev pentru mass-media occidentală”.

Militarii au subliniat că toate unitățile ruse au părăsit orașul la 30 martie și au atras atenția asupra faptului că, la 31 martie, primarul orașului Bucea, Anatoli Fedoruk, a confirmat în mesajul său video că nu se afla personal militar rus în oraș, „dar nici măcar nu a menționat niciun localnic împușcat pe străzi, cu mâinile legate”.

V. și alte surse, de exemplu: https://theprint.in/world/former-french-military-man-shares-account-of-what-he-saw-in-ukraine/955422 

sau aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2597701