Kremlinul i-a urat lui Ciubais însănătoșire grabnică
02/08
Corneliu Vlad: Moscova explică de ce continuă ofensiva din Ucraina
02/08

Trump a spus care a fost principala greșeală a lui Zelenski din relația cu Putin

Donald Trump/ Foto: Reuters

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, trebuia să ajungă la un acord cu omologul rus, Vladimir Putin, și să renunțe la ideea aderării la NATO, a declarat fostul lider american, Donald Trump, relatează Komsomolskaia prada.

Invitat al emisiunii The Clay Travis & Buck Sexton Show, Trump a subliniat, de asemenea, că Ucraina trebuia să renunțe la pretențiile sale teritoriale asupra Peninsulei Crimeea.

”Puteau să renunțe la Crimeea. Puteau să rezolve, într-un fel, problema cu NATO, spunând că nu au de gând să adere la Alianță. Și atunci ar fi avut o țară, pentru că eu sunt convins că Putin a dorit să negocieze”, a precizat fostul președintele american.

În opinia lui, în situația actuală, să ajungi la un acord, indiferent de care, va fi mult mai greu, dar tot ar trebui făcute niște încercări în acest sens.

KP preia, în acest context, o declarație a șefului delegației ruse, consilierul prezidențial Vladimir Medinski, potrivit căruia Rusia este gata să continue negocierile cu Ucraina, înghețarea procesului de negocieri fiind inițiată de Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226815