Kievul va îndrepta rachetele americane spre podul din Crimeea
04/08
Ministerul rus al Apărării suspectează SUA de implicare în crearea COVID-19
05/08

ONU va înființa o comisie pentru a investiga atacul asupra penitenciarului din Elenovka

Foto: RIA Novosti

Organizația Națiunilor Unite va înființa o misiune care să investigheze atacul asupra centrului de detenție preventivă din Elenovka, ONU contând pe colaborarea Rusiei și a Ucrainei, a anunțat la o conferință de presă Secretarul General Antonio Guterres, relatează RIA Novosti.

”Am decis, în limitele competențelor și autorității mele, să înființez o misiune care să stabilească faptele. Eu nu am dreptul la o anchetă penală. În momentul de față sunt în curs de elaborare condițiile de activitate ale acestei misiuni, care vor fi comunicate Guvernelor Rusiei și Ucrainei”, a spus el.

Potrivit precizărilor sale, organizația caută oameni competenți și independenți, care să facă parte din această comisie. Guterres și-a exprimat speranța că toate părțile vor asigura accesul la obiectivele și informațiile necesare pentru derularea activităților.

El a anunțat, de asemenea, că operațiunea va fi coordonată de Courtney Ramsey.

În noaptea de 28 spre 29 iulie, trupele ucrainene au lovit centrul de detenție preventivă unde se aflau prizonieri, în special luptători ai regimentului naționalist ”Azov”. Clădirea a fost distrusă, practic, în totalitate. În urma acestui atac au murit 53 de oameni. La fața locului s-au găsit fragmente dintr-o rachetă a sistemului american HIMARS.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, s-a tras de pe traiectoria Mariinka – Kurahovo – triunghiul Sergheevka – Pokrovsk – Udacinoe.

Ministerul rus al Apărării a calificat atacul ca fiind strigător la cer, comis pentru a-i intimida pe militarii ucraineni și pentru a preveni ca ei să se predea. Șeful DNR, Denis Pașulin a legat, la rândul său, atacul de faptul că prizonierii începuseră deja să vorbească.

La mijlocul lunii mai, aproximativ două mii și jumătate de luptători ai Forțelor Armate ale Ucrainei și ”Azov”, blocați în interiorul combinatului ”Azovstal” din Mariupol, au depus armele. Răniții au fost trimiși la spital, o parte dintre prizoneri aflându-se, de atunci, în centrul de detenție de la Elenovka.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2597674