ONU va înființa o comisie pentru a investiga atacul asupra penitenciarului din Elenovka
04/08
Banca Centrală a Rusiei a anunțat măsuri suplimentare de reducere a operațiunilor în dolari și euro
05/08

Ministerul rus al Apărării suspectează SUA de implicare în crearea COVID-19

Șeful Trupelor de protecție împotriva radiațiilor, a substanțelor chimice și biologice din cadrul Forțelor Armate ale Rusiei, general-locotenentul Igor Kirillov/ Foto: yandex.ru

Coronavirusul ar fi putut fi creat artificial, folosind în acest scop realizările Statelor Unite în domeniul biotehnologiei, a declarat șeful Trupelor de protecție împotriva radiațiilor, a substanțelor chimice și biologice din cadrul Forțelor Armate ale Rusiei, general-locotenentul Igor Kirillov, citat de agenția Rambler.

El a amintit că astfel de suspiciuni au fost exprimate deja, în luna mai, de expertul Jeffrey Sachs de la prestigioasa revistă medicală Lancet. Potrivit spuselor sale, acest lucru este demonstrat de variabilitatea nespecifică pentru majoritatea coronavirusurilor a genovariantelor, ce provoacă diferite vârfuri de incidență, de diferențele semnificative în ceea ce privește mortalitatea și contagiozitatea, de răspândirea geografică neuniformă, precum și de caracterul imprevizibil al procesului epidemiologic în ansamblul lui.

”Se creează impresia că, în pofida eforturilor depuse pentru localizarea și izolarea bolnavilor, pandemia se răspândește artificial prin plasarea de noi variante de virus într-o regiune sau alta”, a declarat Kirillov.

Foto: yandex.ru

Ministerul Apărării nu exclude ca în apariția covoranirusului să fie implicat Programul Agenției americane pentru Dezvoltare Internațională (USAID), care are legătură cu prinderea liliecilor. El a precizat că, începând din 2009, agenția a finanțat programul Predict, în cadrul căruia au fost studiate noi tipuri de coronavirus, au fost capturați lilieci, care transportă aceste virusuri.

Unul dintre subcontractorii proiectului a fost compania Metabiota, cunoscută pentru activitățile ei militaro-biologice pe teritoriul Ucrainei, a subliniat Kirillov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2597669