Avertismentul Ministerului Apărării al Rusiei: Atacurile asupra Centralei nucleare de la Zaporojie pot provoca o catastrofă
10/08
Volodin, despre cum SUA și UE s-au biciuit singure
10/08

Un prizonier a declarat că militarii ucraineni se pregăteau să atace Donbassul (VIDEO)

Foto: yandex.ru

Militarii ucraineni erau instruiți că este necesar ca Donbassul să fie atacat și că trebuie pornit un război cu Rusia, a declarat un prizonier de război al Brigăzii 53 mecaniztă a forțelor de securitate ucrainene, Vadim Agafonov, relatează RIA Novosti.

”La nivelul personalului de comandă se vorbea despre o apropiată ofensivă asupra Donbassului, au spus că rușii nu trebuie lăsați să ne atace primii, ci să lansăm o contralovitură inopinată. Trebuie recuperate teritoriile din Donbass și, poate, trebuie mers mai departe. Cel mai des, asta spuneau adjuncții pe probleme politice, dar și comandanții superiori (ai armatei ucrainene, n.r.) au vorbit des pe această temă. Și uneori, aceste discuții erau aduse la cunoștința soldaților de rând”, a povestit Agafonov.

Potrivit spuselor sale, comandanții ucraineni spuneau că, în cazul unei ofensive asupra Donbassului, partenerii occidentali ai Kievului vor ajuta cu arme, ba chiar vor aduce trupe, dacă armata ucraneană ”va porni împotriva Rusiei”.

”Au venit (în unități militare, n.r.) niște subunități, ba chiar de la Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), au făcut propagandă, au adus niște broșuri despre cât de însetată de sânge este lumea rusă, că noi trebuie să-i ucidem pe ruși, că Ucraina este o națiune unită. Era ceva de genul ideologiei fasciste. (…) Spuneau că trebuie să atacăm Rusia, să sfărâmăm acest imperiu al răului, să ne recucerim pământurile”, a declarat Agafonov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226846