Un prizonier a declarat că militarii ucraineni se pregăteau să atace Donbassul (VIDEO)
10/08
60% dintre ruși ar susține o eventuală decizie a lui Putin de a anunța o ofensivă asurpa Kievului
10/08

Volodin, despre cum SUA și UE s-au biciuit singure

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin/ Foto: RIA Novosti

Majoritatea covârșitoare a întreprinderilor străine nu și-au închis afacerile în Rusia, a declarat speakerul Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, citat de RIA Novosti.

Astfel, potrivit spuselor sale, în pofida presiunii fără precedent, a șantajului și sancțiunilor, 77,6% din 1382 de companii străine au rămas în țară.

”Washingtonul și Bruxelles-ul s-au biciut singure. Politica de sancțiuni a condus la o creștere a prețurilor, la inflație și la deficit de resurse energetice”, a subliniat Volodin într-o postare pe canalul său de Telegram.

Potrivit spuselor sale, companiile străine nu părăsesc cu plăcere piața rusă, pentru că acest lucru înseamnă nu doar costuri, dar le privează și de perspectiva de a se întoarce.

După ce Rusia a început operațiunea specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, Occidentul a sporit presiunea sancțiunilor asupra Moscovei: au fost înghețate active în valoare de sute de miliarde de dolari. UE a adoptat deja șapte pachete de măsuri restrictive, inclusiv un embargou asupra cărbunelul și petrolului.

Kremlinul a definit aceste măsuri ca fiind un război economic, cum nu a mai existat vreodată. După cum a arătat președintele Vladimir Putin, politica de descurajare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, dar sancțiunile au lovit puternic întreaga economie mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226840