Wiener Zeitung: Rusia se bucură de un nivel ridicat de susținere în Germania și Austria
11/08
Sankt-Petersburg: Concert dedicat împlinirii a 80 de ani de la premiera Simfoniei nr. 7 de Șostakovici din Leningradul asediat
11/08

Soldații Brigăzii 1 Slavianskaia străpung breșe în dispozitivul de apărare al ucrainenilor la Avdeevka

Foto: topwar.ru

 În Donbass au continuat lupte aprige între trupele Rusiei, republicilor populare Donețk și Lugansk, pe de o parte și armata ucraineană, pe de alta. S-a confirmat informația potrivit căreia trupele ruse au preluat controlul asupra satului Gladosovo. Miliția Populară a DNR a declarat că a fost stabilit controlul total asupra așezării, relatează topwar.ru.

Cum se spune, apărarea inamicului pe direcția Avdeevka scârțâie din toate încheieturile. Soldații Brigăzii 1 Slavianskaia a DNR au stăpuns cu succes breșe în dispozitivul de apărare a naționaliștilor ucraineni, perdeaua de foc fiind susținută inclusiv de tunuri antitanc MT-12 (Rapira) de 100 mm. Artileriștii ajută unitățile de asalt să avanseze.

La Avdeevka, inamicul a întâmpinat serioase dificultăți în planul regrupării forțelor, a mijloacelor de luptă și refacerii efectivelor militare după pierderile suferite în rândul militarilor.

Au continuat luptele și în Soledar, care s-au mutat chiar în interiorul orașului. Miercuri dimineață s-a anunțat că a fost ocupat teritoriul Uzinei de materiale refractare Belokamensk. Sub focul artileriei aliate, unitățile ucrainene au fost împinse spre Artiomovka (Bahmut). Ofensiva infanteriei republicane a fost susținută cu obuziere ”Msta-B”, calibru 152 mm, trase asupra pozițiilor întărite ale ucrainenilor.

Lupte s-au dat și pentru orașul Artiomovka. Canalul de Telegram ”Bezsonov neoficial” a publicat o plângere a șefului serviciului medical al Brigăzii 56 a Forțelor Armate ale Ucrainei privind situația critică a formațiunilor ucrainene care apără Bahmut (denumirea folosită de autoritățile ucrainene pentru Artiomovka).

Primarul orașului Gorlovka, Ivan Prihodko, a anunțat că lupte s-au dat și pentru Zaițevo, așezare situată în imediata apropiere a localității Gorlovka și care trebuie eliberată pentru a reduce din intensitatea atacurilor lansate asupra orașului de formațiunile ucrainene.

Informația privind succesele înregistrate de trupele ruse într-o serie de regiuni ale Ucrainei se regăsește și în raportul Ministerului Apărării al Rusiei, prezentat de reprezentantul oficial al instituției, general-locotenentul Igor Konașenkov. Astfel, Forțele Aerospațiale ale Rusiei au efectuat cu succes o serie de lovituri asupra pozițiilor și locurilor de dislocare ale trupelor ucrainene.

În regiunea Harkov au fost lichidați până la 100 de militari ai uneia dintre brigăzile Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), în regiunea Nikolaev au fost doborâte trei avioane ale Forțelor Aeriene ale Ucrainei. De asemenea, Brigada 56 Motorizată a AFU și-a pierdut capacitatea de luptă, unitatea pierzând 70% din efectivul militar și, prin urmare, nu mai poate lupta.

În plus, trupele ruse au distrus un sistem de foc în salvă ”Gepard”, livrat de Germania și care intra în dotarea uneia dintre subunitățile AFU din regiunea Nikolaev. Apărarea aeriană rusă a distrus, totodată, nouă drone ucrainene, două rachete ”Tocika-U”, au interceptat șapte proiectile ale sistemului reactiv de foc multiplu HIMARS și patru rachete ”Smerci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406844