Atacul inventat asupra Crimeii. Kievul vrea ca lumea să recunoască faptul că el a fost lansat de ucraineni
11/08
Soldații Brigăzii 1 Slavianskaia străpung breșe în dispozitivul de apărare al ucrainenilor la Avdeevka
11/08

Wiener Zeitung: Rusia se bucură de un nivel ridicat de susținere în Germania și Austria

Berlin. La Poarta Brandenburg/ Foto: DPA

Nivelul de susținere a Rusiei și a președintelui Vladimir Putin este ridicat în Germania și Austria, scrie editorialistul Gerhard Lechner pentru publicația Wiener Zeitung.

Autorul articolului califică drept înșelătoare impresia cum că autoritățile de la Kiev s-ar bucura de o susținer unanimă printre nemți și austrieci. Jurnalistul subliniază că Moscova are un număr impresionant de susținători, transmite RIA Novosti.

Lechner a subliniat, de asemenea, că printre locuitorii Germaniei și Austriei încolțește o stare de nemulțumire din cauza consecințelor economice ale sancțiunilor antirusești. Potrivit spuselor sale, inflația galopantă, deficitul de gaze și prețurile ”monstruoase” reduc entuziasmul pentru Ucraina. ”Mulți văd în președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, un instigator al conflictului, care împiedică instaurarea păcii”, a precizat Lechner.

În curând americanii vor uita de moda ”susținerii Ucrainei”, care va fi înlocuită în viitorul apropiat de un nou trend. Este părerea exprimată de profesorul Adam Ellwanger, de la Univeritatea din Houston, într-un articol pentru The American Conservative. Potrivit lui Ellwanger, trendul ucrainean, care a înlocuit COVID-19 după gradul de acoperire mediatică și de atenție acordată de opinia publică și politicieni, va fi înlocuit cu ”ceva nou în derulare” înainte încă să se încheie conflictul din Ucraina. ”Ceva în derulare” este ceea ce elitele americane cred că ar trebui să se afle, acum, în centrul atenției noastre”, a explicat profesorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226822