Politico: Ascultați îndemnul organizației Amnesty Internațional și nu trageți în mesager
14/08
Ministerul rus al Apărării a anunțat luarea sub control a importantei așezări Peski, din Republica Donețk (VIDEO)
14/08

MAE rus nu a exclus extinderea zonei de luptă din cauza furnizării de arme către Kiev

Foto: RIA Novosti

Pe măsură ce Ucrainei îi sunt furnizate arme cu rază lungă de acțiune, „obiectivele geografice” ale operațiunii militare se vor extinde, a declarat Ministerul de Externe al Rusiei. Instituția consideră că Ucraina nu trebuie să dețină arme care reprezintă o amenințare pentru Rusia și Republicile Donețk și Lugansk.

Furnizarea de arme cu rază lungă de acțiune către Ucraina va duce la faptul că „obiectivele geografice ale operațiunii speciale [rusești] vor fi împinse și mai departe”, a declarat pentru TASS Aleksandr Darciev, directorul Departamentului pentru America de Nord din cadrul MAE rus.

Potrivit diplomatului, Moscova nu trebui să accepte ca pe teritoriul Ucrainei să se afle arme care reprezintă o amenințare directă pentru Rusia, Republicile Populare Donețk și Lugansk, dar și pentru „regiunile eliberate”. Potrivit Ministerului Apărării, militarii ruși controlează regiunea Herson și cea mai mare parte a regiunii Zaporojie, inclusiv Centrala nucleară de la Zaporizhia situată acolo.

„În ceea ce privește corelarea livrărilor masive de arme occidentale către Kiev cu cursul și termenele operațiunii militare speciale, [ministrul de externe] Serghei Lavrov a subliniat clar acest lucru”, a adăugat Darciev.

Lavrov a declarat, la mijlocul lunii iulie, că obiectivele geografice ale operațiunii ruse includ acum „de departe nu doar Republica Donețk și Republica Lugansk”, dar și regiunile Herson și Zaporojie și o serie de alte teritorii. Potrivit ministrului, extinderea lor ulterioară va depinde de furnizarea către Kiev a „tot mai multor arme cu rază lungă de acțiune” de către țările occidentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406898