Bloomberg: Companiile străine care au părăsit Rusia suferă pierderi uriașe
18/08
Ministerul rus al Apărării avertizează: Forțele armate ale Ucrainei pregătesc o provocare la Centrala nucleară de la Zaporojie
19/08

Rusia a schimbat condițiile pentru o întâlnire dintre Putin și Zelenski

Colaj: Ucraina,ru

Rusia și-a schimbat poziția în privința întrevederii președintelui rus, Vladimir Putin, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski și a atenuat condițiile pentru organizarea unor negocieri față în față, a anunțat postul de televiziune CNN Türk, citând surse din Guvernul Turciei, scrie agenția Rambler.ru.

După cum a menționat postul de televiziune, Moscova a anunțat, anterior, necesitatea elaborării unei așa-numite foaie de drum pentru viitoarele negocieri de pace. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat că delegația ucraineană „a dispărut de pe radarele”, motiv pentru care procesul de negocieri s-a oprit. Acum însă, Kremlinul a admis ca această foaie de drum să fie analizată în cadrul întrevederii față în față a celor doi șefi de stat. Sursele insistă că Putin, în timpul întâlnirii cu președintele turc Recep Erdogan la Soci, la 5 august, a dat de înțeles că astfel de negocieri sunt posibile.

”Liderii pot discuta și stabili foaia de drum. Pentru ca, după aceea, delegații să lucreze la transpunerea în practică a acestei foi de drum”, au declarat respectivele surse.

După cum amintește Rambler.ru, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, va oferi, cu prilejul actualei sale vizite în Ucraina, ajutorul său pentru organizarea unor negocieri față în față între Putin și Zelenski. S-a spus că Zelenski i-ar fi propus, chipurile, de patru ori lui Putin un summit bilateral.

Astăzi, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a plecat la Lvov pentru o întâlnire trilaterală cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski și Secretarul General al ONU António Guterres. Vor discuta despre situația din jurul Centralei nucleare de la Zaporojie, bombardarea centrului de detenție preventivî din Elenovka și „acordul privind cereale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406832