”Primul înger a sunat, dar Apocalipsa nu a venit încă”. Medvedev, despre al Treilea Război Mondial
29/08
Surse: A fost lichidat personalul calificat al Forțelor Armate ale Ucrainei
29/08

FSB a identificat un membru al grupului ucrainean de diversiune care a pregătit asasinarea Dariei Dughina

Foto: topwar.ru

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a stabilit identitatea unui membru al grupului terorist și de diversiune din Ucraina care, împreună cu Natalia Vovk, a pregătit asasinarea jurnalistei Daria Dughina – el a ieșit în afara granițelor Rusiei cu o zi înainte de asasinat, a anunțat Centrul pentru relații cu publicul al FSB, citat de agenția TASS.

”S-a stabilit că asasinarea Dariei Dughina a fost pregătită, la Moscova, împreună cu Vovk, de încă un membru al unei grupări teroriste și de diversiune: este vorba despre cetățeanul ucrainean Țîganenko Bogdan Petrovici (în imagine), născut în 1978, care a sosit în Rusia, trecând prin Estonia, în data de 30 iulie 2022 și care a părăsit teritoriul Rusiei cu o zi înainte ca Dughina să fie aruncată în aer”, a precizat FSB.

Potrivit datelor serviciului special, Țîganenko a pus la dispoziția Nataliei Vovk numere auto false și documente pe numele Iuliei Zaiko, un cetățean care există în realitate în Kazahstan. În plus, împreună cu Vovk, el a asamblat dispozitivul exploziv artizanal într-un garaj închiriat în sud-vestul Moscovei.

FSB a precizat că instituția continuă identificarea persoanelor implicate în asasinarea Dariei Dughina, organizată de serviciile speciale ucrainene.

”Analiza imaginilor surprinse de camerele de supravhegere confirmă că autorul crimei, cetățeanca Ucrainei Natalia Vovk, a următorit-o personal pe Dughina în parcarea pentru oaspeții festivalului ”Tradiția”, a subliniat FSB.

Convingându-se că Dughina a plecat de la festival, Vovk a urmărit-o cu un Mini Cooper și a pus în funcțiune dispozitivul exploziv artizanal. După care a plecat în Estonia.

Daria Dughina a decedat în seara zilei de 20 august, când autoturismul ei a fost aruncat în aer pe autostrada Mojaiskoe, nu departe de satul Bolșie Viaziomî, din regiunea Moscovei. La 22 august, Centrul pentru relații cu publicul al FSB a declarat pentru agenția TASS că acest caz a fost elucidat. Potrivit instituției, crima a fost pregătită de serviciile speciale și dusă la îndeplinire de Natalia Vovk, de cetățenie ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226822