The Times: Problema Occidentului nu este Putin, ci toată Rusia
28/08
Vaclav Klaus: Nu Rusia, ci Occidentul poartă responsabilitatea pentru inflația din Europa
29/08

Oficiali ai Zaporojie au anunțat că fluxul de oameni veniți din Ucraina a crescut de câteva ori

Foto: RIA Novosti

Oamenii revin în masă din Ucraina în regiunea Zaporojie, controlată de armata rusă, a anunțat șeful Adminstrației militaro-civile (VGA) a regiunii, Evgheni Balițki, citat de Izvestia.

”De la începutul lunii mai, fluxul de cetățeni care se întorc din teritoriile controlate de Ucraina în regiunea Zaporojie a crescut de câteva ori. Primind informații obiective despre viața pașnică din orașele și satele lor natale, ei revin acasă”, a declarat el pentru RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, oamenii sunt atrași de banii acordați de autoritățile locale și de posibilitatea de a-și găsi un loc de muncă.

”Este un indicator clar că locuitorii regiunii Zaporojie preferă să trăiască în componența Rusiei și nu acolo, unde Ucraina încearcă să le ia totul, recurgând la o adevărată teroare”, a spus șeful VGA.

Balițki a mai spus că o parte însemnată din cei veniți sunt bărbați care nu doresc să fie supuși mobilizării în Ucraina.

Izvestia menționează că, la 21 august, șeful interimar al VGA din regiunea Herson, Serghei Eliseev, a relatat că locuitorii care au părăsit regiunea se întorc înapoi. Potrivit spuselor sale, oamenii au început să spere într-un viitor pentru regiunea lor.

La 11 august, vicepreședintele VGA a regiunii, Ekaterina Gubareva, a spus că locuitorii care au plecat se confruntă cu faptul că pe piața muncii din regiunile ucrainene nu există suficiente locuri de muncă vacante, ”iar salariul mediu este comparabil cu cel din Africa”. Gubareva a precizat că oamenii au de ales între a se întoarce și primi cetățenia Rusiei, completând actele necesare pentru ajutor social, fie să rămână în Ucraina, fără nici un fel de garanții. Ea a subliniat, de asemenea, că ”nicăieri în lume nu există raiul pe pământ, cu atât mai mult pentru refugiați”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226830