Putin a cerut MAE să pună la punct cu ONU problema livrărilor de îngrășăminte
10/09
Sociolog italian: O situație ”catastrofală” pentru Ucraina
10/09

Medvedev a amenințat SUA cu consecințe în cazul unei încercări de a reforma Consiliul de Securitate al ONU

Vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev/ Foto: RIA Novosti

Statele Unite se vor ”chinui să înghită praf” dacă vor încerca să spargă prerogativele membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, citat de agenția RIA Novosti.

El a menționat că, recent, americanii ”au pledat pentru niște ”compromisuri în reformarea” Consiliului de Securitate al ONU și pentru a renunța la menținerea unui ”status quo”.

”Compromisuri pot fi de mai multe feluri. Dacă este vorba despre încercarea de a sparge prerogativele membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate, așa cum încearcă să facă Statele Unite pe fondul unui avânt zoologic antirusesc, atunci se vor chinui să înghită praf. În caz contrar, ONU va avea soarta falimentarei Ligi a Națiunilor”, a declarat Medvedev.

Președintele SUA, Joe Biden, Secretarul de stat Anthony Blinken și ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, intenționează să ridice problema reformării Consiliului de Securitate la următoarea sesiune la nivel înalt a Adunării Generale a ONU, de la sfârșitul lunii septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226840