Reporterul Andrei Rudenko: Scurtă analiză a situației militare actuale în desfășurarea operațiunii speciale din Ucraina
11/09
The Telegraph: Ultimatumul lui Putin a avut efect asupra UE
11/09

Satanovski a explicat dorința SUA de a interzice rachetele antisatelit

Politologul Evgheni Satanovski/ Foto: screenshot video

Interesul vicepreședintelui Statelor Unite, Kamala Harris, pentru interzicerea rachetelor antisatelit, prea puțin cunoscute în lume, nu este deloc întâmplător. Numai Rusia deține astfel de arme, motiv pentru care Washingtonul a evaluat deja riscul de a pierde dominația sa în domeniul spațial, relatează Moskovski komsomoleț.

După cum a explicat politologul Evgheni Satanovski, Moscova are capacitatea de a doborî sateliții americani, pentru ca ele să nu mai transmită date privind pozițiile Forțelor Armate ale Rusiei. Armamentul livrat în Ucraina și mercenarii care luptă alături de ea sunt ținte legitime. Sateliții care furnizează Kievului informații în timp real nu sunt cu nimic mai buni.

Expertul a subliniat că împotriva Rusiei au făcut front comun nu doar SUA, ele sunt susținute și de Canada, Japonia, Australia și aliații occidentali. Iar războiul este pe viață și pe moarte.

”Iar faptul că ceea ce se face se întâmplă, deocamdată, în Ucraina și pe seama Ucrainei, cu mâinile politicienilor și militarilor ucraineni, cu o participare fizică relativ redusă a mercenarilor și specialiștilor militari străii, nu schimbă cu mult imaginea de ansamblu”, a spus Satanovki.

Rezultatul situației depinde, în mare măsură, de avantajele pe care le vor obține țările NATO în spațiu. Acest factor explică dorința Kamalei Harris de a obține interzicerea rachetelor rusești antisatelit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226795