Serviciile secrete americane au ajutat Forțele Ucrainene să pregătească ofensiva de la Harkov
12/09
Autoritățile din regiunea Harkov: numărul Forțelor Armate ale Ucrainei a fost de 8 ori mai mare decât al Forțelor Armate ale Federației Ruse
12/09

În Rusia s-au încheiat alegerile pentru șefii de subiecte ale regiunilor, pentru deputați regionali și municipali

Foto: life.ru

În perioada 9-11 septembrie, în regiunile Rusiei s-a desfășurat votul în cadrul alegerilor directe a 14 șefi de regiuni, precum și în cadrul alegerilor de deputați pentru șase parlamente regionale și mai multe parlamente orășenești și municipale.

Anul acesta, alegerile la diferite niveluri au vizat 82 de regiuni ale Rusiei din cele 85. Potrivit informațiilor oferite de Comisia Electorală Centrală, după aproximativ 4700 de campanii electorale ar urma să fie înlocuite peste 31.000 de mandate de deputați și funcții elective.

În 14 regiuni ale țării au avut loc alegeri pentru șefii de regiuni, printre care Udmurtia, Marii El, Buriatia, Karelia, Vladimir, Tambov, Iaroslavl, Tomsk, Kirov, Saratov, Riazan, Kaliningrad, Novgorod, Sverdlovsk. În alte șase regiuni – Osetia de Nord, Udmurtia, Ținutul Krasnodar, precum și în regiunile Penza, Saratov și Sahalin s-au ales structurile legislative regionale.

Foto: life.ru

Alegeri municipale s-au desfășurat în 12 regiuni ale țării, inclusiv la Moscova.

Alte șapte regiuni au folosit votul electronic pe baza platformei federale, la Moscova el desfășurându-se pe baza propriului sistem electronic.

În aceeași zi, Ministerul de Interne al Rusiei a anunțat că, la nivelul țării, nu au fost înregistrate încălcări ale legii care să influențeze rezultatele alegerilor.

Anterior, la 11 septembrie, președintele Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, a declarat că în zilele de 10 și 11 septembrie au fost înregistrate peste 300 de tentative de atacuri informaționale asupra sistemului electronic de vot de la distanță.

Anterior, la 8 septembrie, Pamfilova a relatat că resursele de internet ale Comisiei pe care o conduce au fost supuse mai multor atacuri cibernetice, ai căror organizatori s-au aflat cu precădere în țări neprietenoase. Ea a adăugat că sistemele de protecție au funcționat fără probleme.

Conform rezultatelor preliminare ale votului, în toate cele 14 regiuni unde au avut loc alegeri pentru guvernatori, toți șefii regionali sau interimarii păstrându-și funcțiile.

Ella Pamfilova a anunțat, de asemenea, că anularea rezultatelor votului în 20 de secții de votare din opt regiuni ale țării reprezintă ”un număr infim”. Președintele Comisiei Electorale Centrale a evaluat campania electorală din acest an, pe care a definit-o cam plictisitoare, subliniind, totodată, că, în condițiile actuale, nu este rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226771