Putin: Împotriva Rusiei, tactica unui blitzkrieg a Occidentului nu a funcționat
13/09
Ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cijov, va părăsi Bruxelles-ul după 17 ani de activitate în funcție
13/09

În zona aeroportului Donețk au fost lichidați 40 de militari ucraineni. Un fake privind cucerirea aeroportului

Foto: lenta.ru

Luptătorii batalionului rus ”Sparta” au lichidat 40 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) în zona aeroportului din Donețk, informează Lenta.ru, citând canalul rețelei Telegram WarGonzo.

Se precizează că militarii ucraineni au încercat să contraatace pozițiile batalionului nu departe de aeroport, dar au fost observați la timp de cercetașii unității ”Sparta”. Militarii AFU au fost opriți cu foc de mortiere, după care au intrat în acțiune turnurile autopropulsate ”Ghiațint”, tancurile, vehiculele de luptă ale infanteriei, aruncătoarele de grenade AGS.

Ca urmare, armata ucraineană a suferit mari pierderi de vieți omenești. Se menționează că militarii ucraineni au încercat de trei ori să evacueze morții și răniții.

Anterior, comandantul batalionului ”Sparta”, Artiom Joga, cunoscut și sub apelativul ”Kolîma”, a respins informația potrivit căreia militarii ucraineni ar fi cucerit, chipurile, teritoriul aeroportului din Donețk. În fotografiile publicate el se afla în fața aeroportului. Joga a precizat că a venit special acolo de pe poziții avansate.

În alta ordine de idei, șeful adjunct al administrației regiunii Herson, Kirill Stremousov, a anunțat că trupele ucrainene au suferi pierderi serioase. Într-o declarație pentru RIA Novosti, el a spus că Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut pe direcția Herson peste 3500 de oameni.

Oficialul a subliniat, de asemenea, că nu există indicii reale că armata ucraineană ar fi avansat. Potrivit spuselor sale, în localitățile despre care se spune că au fost luate sub control nu au fost niciodată trupe rusești. ”Sunt sate din zona tampon”, a explicat Stremousov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226774