Medvedev: În viitor, Rusia ar putea cere capitularea totală a regimului de la Kiev
13/09
În zona aeroportului Donețk au fost lichidați 40 de militari ucraineni. Un fake privind cucerirea aeroportului
13/09

Putin: Împotriva Rusiei, tactica unui blitzkrieg a Occidentului nu a funcționat

Foto: kremlin.ru

Rusia face față cu fermitate agresiunii financiare și tehnologice lansate de o serie de țări, tactica lor de blitzkrieg economic nu a funcționat, a declarat președintele Vladimir Putin la o ședință pe probleme economice (în imagine), relatează agenția RIA Novosti.

Astfel, autoritățile au introdus operativ măsuri de protecție și au lansat mecanisme de susținere a domeniilor cheie, a întreprinderilor sistemice, a întreprinderilor mici și mijlocii. Președintele a subliniat că principalele obiective au fost păstrarea locurilor de muncă și acordarea de ajutor cetățenilor, în primul rând familiilor cu copii și pensionarilor.

”Nu am permis o cădere drastică a economiei. Am reușit să stabilizăm rapid inclusiv inflația. După valoarea maximă de 17,8% din aprilie, ea a coborât acum la 14,1%, la 5 septembrie. Există motive să credem că la sfârșitul anului rata inflației va fi de circa 12%”, a subliniat șeful statului.

Economia se stabilizează treptat și trece pe creștere, întreprinderile revin la ritmul normal de lucru, a continuat el.

Putin a menționat, de asemenea, reducerea ritmului de scădere a PIB, în iulie el încetinind cu o jumătate de procent după ce, în inuie, coborâse cu 2,4%.

În plus, ”în august s-a revigorat și creditarea economiei, a sectorului real și gospodăriilor din partea băncilor”, a arătat președintele. El a subliniat că acesta este un semn bun, care indică o creștere a activității economice.

La rândul ei, rata șomajului se află, în Rusia, la minime istorice: în lunile mai-iulie, acest indicator a fost la nivelul de 3,9 procente.

Președintele a cerut ca această chestiune să fie ținută sub control, subliniind că aproape 234.000 de oameni se află, acum, în concediu forțat sau lucrează cu normă redusă de muncă.

Putin a calificat acțiunile celor care vor să facă rău Rusiei drept neprofesioniste și impulsive, dar, pe fondul lor, țara trebuie că funcționeze în logica ei și să păstreze inițiativa.

”Trebuie să formăm toate condițiile pentru o restructurare a economiei sau, ca să spunem așa, pentru continuarea restructurării, inclusiv realizarea unor mari proiecte tehnologice, creșterea activității economice și dezvoltarea infrastructurii în regiunile țării, crearea de noi locuri de muncă”, a adăugat eșfu statului.

Prioritatea necondiționată în alcătuirea bugetului trebuie să fie, după cum a subliniat președintele, ducerea la îndeplinire a proiectelor naționale în interesul cetățenilor.

Putin a adăugat, de asemenea, că intenționează să discute cu participanții la ședință condițiile de creare a unei ”perne de siguranță” pe fondul dedolarizării inevitabile.

După ce a început criza din Ucraina, în februarie anul curent împotriva Moscovei au fost introduse de către țările europene mai multe pachete de sancțiuni economice și personale. De asemenea, ele s-au înscris pe linia de renunțare la resursele energetice rusești. Putin a declarat că politica de intimidare și slăbire a Moscovei a devenit o strategie de lungă durată a Occidentului, scopul principal fiind înrăutățirea nivelului de trai a milioane de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226838