Rusia va deschide un dosar penal în legătură cu reținerea de către armata Ucrainei a profesorilor din regiunea Harkov
14/09
Peste 800 de militari ucraineni și mercenari străini au fost lichidați lângă Harkov
14/09

Medvedev: Proiectul Kievului privind garanțiile de securitate pentru Ucraina este prolog pentru al Treilea Război Mondial

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev/ Foto: RIA Novosti

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a scris pe canalul său de Telegram că proiectului Kievului privind garanțiile de securitate pentru Ucraina reprezintă primul pas spre un conflict mondial, relatează RIA Novosti.

”Camarila de la Kiev a dat naștere unui proiect al ”garanțiilor de securitate” care, în esență, constituie prologul celui de-al Treilea Război Mondial. Nimeni, firește, nu va oferi naziștilor ucraineni nici un fel de ”garanții”, a precizat politicianul rus.

Medvedev a subliniat că propunerile prezentate aproape că înseamnă aplicarea la Ucraina a articolului 5 din Pactul Nord-Atlantic. Articol care, la rândul lui, spune să, dacă un stat membru NATO devine victima unui atac armat, aliații îl vor considera drept atac asupra tuturor țărilor Alianței și vor întreprinde acțiunile pe care le vor considera necesare.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate a declarat, de asemenea, că alimentarea în continuare a Kievului cu armament ar putea conduce la situația în care campania militare să urce la alt nivel. Potrivit spuselor sale, în acest caz, țările occidentale nu vor mai putea ”să stea în casele și apartamentele lor curate”, deoarece totul ”se va aprinde în jurul lor”.

După cum menționează RIA Novosti, Biroul lui Volodimir Zelenski a publicat, marți, un proiect privind garanții de securitate pentru Ucraina. În calitate de garanți, Kiev propune țările UE, SUA, Marea Britanie, Australia și Turcia. Documentul prevede investiții străine în industria de apărare a Ucrainei, un amplu transfer de arme și informații sensibile de la serviciile speciale, desfășurarea de exerciții militare pe teritoriul țării cu atragerea de instructori și consilieri străini. În document se precizează, de asemenea, că țările UE trebuie să asigure livrări constante de arme Kievului și să îl ajute financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226820