Orban a avertizat Ucraina că va pierde jumătate din teritorii
20/09
În trimestrul trei, importurile în Rusia au început să se redreseze
20/09

6,2 milioane de turiști au vizitat Moscova în această vară

Foto: news.myseldon.com

În această vară, Moscova a fost vizitată de 6,2 milioane de turiști, cu aproximativ 20% mai mult decât în 2021, a anunțat viceprimarul Capitalei ruse, Natalia Sergunina (în imagine), citată de vm.ru.

Foto: mos.ru

”Dintre aceștia, 90% sunt concetățenii noștri. Fluxul de turiști a atins 5,6 milioane de oameni. În total, oaspeții Capitalei au cheltuit în magazine, restaurante, hoteluri, muzee, teatre aproape 252 miliarde de ruble (4,2 miliarde de euro)”, a spus ea.

Se precizează că, începând de anul trecut, fluxul intern de turiști a crescut cu 22%. Cel mai des Moscova este vizitată de oaspeți din Districtele federale Central și Privoljie, dar și din Sankt-Petersburg, Ținutul Krasnodar și din Regiunea Rostov.

În plus, în hotelurile din Capitală, cel mai frecvent se cazează turiști din generații mai în vârstă. Potrivit serviciului Russpass, cele mai căutate destinații de călătorii au devenit Moscova, Sankt-Petersburg, Ținutul Krasodar, Ținutul Kamciatka și regiunea Irkuțk. Pentru ele s-au înregistrate cele mai multe solicitări din partea utilizatorilor.

Anterior, reprezentatul Dumei orașului Moscova în Camera superioară a Parlamentului rus, Inna Sviatenko, a anunțat că turismul intern oferă mari perspective pentru mediul de afaceri al Capitalei, iar investițiile de stat în refacerea industriei turismului vor avea un efect multiplicator pentru întreaga economie a orașului.

Potrivit senatorului, Capitala va continua să atragă sectorul de creație pentru dezvoltarea industriei ospitalității. Astfel, în perioada 15-16 octombrie, se va desfășura hackathon-ul de turism Moscow Travel Hack 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226831