Corneliu Vlad: Rusia și China, protagoniști activi ai marilor mutații din politica mondială
20/09
Forumul turistic ”Palmyra de Nord”
21/09

În Republicile Donețk și Lugansk referendumurile se vor desfășura simultan, în perioada 23-27 septembrie. Herson și Zaporojie le urmează exemplul

Foto: RIA Novosti

Referendumurile privind intrarea Republicii Populare Donețk (DNR) în componența Rusiei ca subiect al Federației se va desfășura în intervalul 23-27 septembrie, a anunțat Consiliul Popular al republicii. În aceeași perioadă va avea loc referendumul din Republica Populară Lungansk (LNR) și din regiunile Herson și Zaporojie, controlate de Armata Rusă, informează Kommersant.

Șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin/ Foto: RIA Novosti

Decizia a fost luată de Consiliul popular al DNR. După aceea, șeful republicii, Denis Pușilin s-a adresat președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu rugămintea de a analiza cât mai rapid posibil problema intrării DNR în componența federației. ”Multîncercatul popor al Donbassului merită să fie parte a unei Țări Mărețe, pe care întotdeauna a considerat-o Patria lui. Acest eveniment va marca restabilirea adevărului istoric, după care tânjesc milioane de ruși”, a scris Pușilin pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Despre datele de desfășurare a referendumului în LNR a vorbit și prim adjunctul președintelui Consiliului popular al LNR, Dmitri Horoșilov. O lege în acest sens a fost semnată de șeful LNR, Leonid Pasecinik.

Șeful administrației regiunii Herson, Vladimir Saldo, a confirmat, la rândul lui, intervalul în care va avea loc referendumul de intrare a regiunii în componența Rusiei. Consultarea populară se va derula din 23 până pe 27 septembrie 2022. În regiunea Zaporojie, a cărei cea mai mare parte este controlată, de asemenea, de miltiarii ruși, referendumul a fost fixat pentru aceeași perioadă.

Orașul Herson/ Foto: AFP

La 19 septembrie, Camerele obștești ale Republicilor populare Donețk și Lugansk, recunoscute de Rusia, au lansat un apel de organizare ”imediată” a refendumurilor privind aderarea republicilor la Rusia. Șefii lor au convenit să sincronizeze operațiunile de pregătire a consultărilor populare. Camera obștească a DNR a precizat că, pentru cei care locuiesc în teritoriile care nu sunt controlate va fi organizat votul la distanță.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că votul privind intrarea Republicilor populare Donețk și Lugansk în componența Federației Ruse are o importanță uriașă pentru apărarea locuitorilor din Donbass și pentru restabilirea adevărului istoric.

”Referendumurile din Donbass au o importanță uriașă nu doar pentru o apărare sistemică a locuitorilor din DNR, LNR și din alte teritorii eliberate, dar și pentru restaurarea adevărului istoric”, a scris Medvedev pe rețeaua Instagram.

Potrivit spuselor sale, după primirea republicilor Donbasului în componența Rusiei, transformarea geopolitică din lume va deveni ireversibilă.

”Tocmai de aceea Kievul și Occidentul se tem atât de tare de aceste referendumuri. Tocmai de aceea ele trebuie să se desfășoare”, a concluzionat Medvedev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226796