Forumul turistic ”Palmyra de Nord”
21/09
Șoigu: 300.000 de rezerviști vor fi chemați în cadrul mobilizării parțiale
21/09

Într-un mesaj adresat rușilor, Putin a anunțat o mobilizare parțială

21 septembrie 2022. Șeful statului rus, Vladimir Putin, se adresează cetățenilor ruși/ Foto: ntv

Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat, la 21 septembrie, cetețenilor ruși cu un mesaj, transmite presa rusă.

Șeful statului și-a început discursul declarând că principalul scop al Occidentului este slăbirea și dezbinarea Rusiei. Potrivit președintelui, statele occidentale au pus la cale astfel de planuri de mult timp.

Putin a menționat, totodată, că Occidentul a făcut din rusofobia totală arma sa și a alimentat zeci de ani la rând ura față de Rusia

„Au făcut din rusofobia totală arma lor, inclusiv prin cultivarea în mod intenționat, în ultimii zeci de ani, a urii față de Rusia, în primul rând în Ucraina, pentru care pregăteau soarta unui cap de pod anti-rus”, a spus el.

Liderul rus a arătat că ucrainenii „au fost transformați în carne de tun și împinși la război cu țara noastră, pe care l-au declanșat încă în 2014”. El a adăugat că forțele armate ale părții ucrainene au fost folosite împotriva populației civile din Donbass, au fost organizate genocid, blocade, teroare împotriva oamenilor care au refuzat să recunoască autoritățile de la Kiev, instaurate în urma loviturii de stat.

Liderul rus a precizat că o operațiune militară specială este singura ieșire necesară și posibilă.

Decizie privind mobilizarea parțială

În discursul său, președintele anunțat că a decis să anunțe mobilizare parțială: vor fi supuși serviciului militar doar cetățenii care se află în prezent în rezervă și, mai ales, cei care au efectuat serviciul militar.

„Consider că este necesar să susțin propunerea Ministerului Apărării și a Statului Major General de a efectua o mobilizare parțială în Federația Rusă”, a spus șeful statului.

El a subliniat că este vorba de mobilizare parțială.

„Doar cetățenii care se află în prezent în rezervă și, mai ales, cei care au servit în Forțele Armate, au anumite specialități militare și experiență relevantă, vor fi înscriși pentru serviciul militar”, a spus președintele.

Cei chemați la serviciul militar vor urma în mod obligatoriu o pregătire militară suplimentară, ținând cont de experiența operațiunii militare speciale, a adăugat Putin.

Decretul a fost semnat. Activitățile de mobilizare vor începe la 21 septembrie.

Rusia va face totul pentru a asigura desfășurarea în siguranță a referendumurilor

Președintele a subliniat că principalele obiective ale operațiunii speciale rămân neschimbate. El a menționat că Republica Populară Lugansk (LNR) a fost complet eliberată, Republica Populară Donețk (DNR) – parțial.

Șeful statului a atras atenția și asupra cererilor LNR și DNR, precum și ale regiunilor Herson și Zaporojie de a sprijini referendumurile. Președintele a subliniat că partea rusă va face totul pentru a asigura desfășurarea în siguranță a referendumurilor.

”Nu avem dreptul moral de a abandona oamenii care sunt apropiați nouă pentru a fi sfâșiați de călău, nu putem decât să răspundem dorinței lor de a-și determina propriul viitor”, a spus Putin.

În perioada 23-27 septembrie vor avea loc referendumuri privind aderarea la Rusia. Declarații corespunzătoare au fost făcute în Republicile Populare Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Herson și Zaporojie.

Scriitorul militar Aleksei Sukonkin a presupus, într-un dialog cu NEWS.ru, că voința cetățenilor în favoarea Federației Ruse va servi drept bază legală pentru schimbarea statutului operațiunii militare speciale în Ucraina. Potrivit acestuia, ar putea avea loc o „trecere la operațiuni de luptă caracteristice pentru un război”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226770