Șoigu: Armata rusă a pierdut în Ucraina 5937 de militari
21/09
Mesajul președintelui Federației Ruse din 21 septembrie 2022. Text integral
21/09

Putin a ordonat să fie asigurate livrările de arme cât mai curând posibil

Foto: sokolov9686.livejournal.com

Întreprinderile care activează în industria de apărare trebuie să asigure livrări de arme și tehnică de luptă în cel mai scurt timp, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la o consfătuire dedicată dezvoltării complexului militar-industrial. ”Organizațiile din complexul militar-industrial trebuie în cel mai scurt timp să asigure trupele cu livrări de arme și tehnică de luptă cerute”, a spus el.

Șeful statului a precizat că, în primul rând, este vorba desre unitățile și subunitățile care participă la operațiunea militară specială din Ucraina. În același timp, el a menționat că armamentul folosit acolo demonstrează o înaltă eficientă împotriva formațiunilor naționaliste, ajutând, totodată, la pierderi minime printre efectivul militar rus.

În plus, președintele a cerut să fie sporite capacitățile de producție ale întreprindeile din industria apărării și, la nevoie, să fie modernizate. El a subliniat, totodată, importanța substituirii totale a importurilor în acest domeniu.

”Trebuie rezolvată inclusiv problema aprovizionării la timp și complete cu materiale a întreprinderilor complexului militar-industrial. Industria militară este domeniul unde toate programele de înlocuire a importurilor trebuie să fie puse în practică fără nici o discuție”, a subliniat Putin.

Armamentul rusesc folosit în cadrul oprațiunii speciale demonstrează o înaltă eficiență, a subliniat președintele.

Acest lucru este valabil în primul rând pentru aviație, pentru rachetele de mare precizie și cu rază lungă de acțiune, pentru mijloacele de distrugere ale aviației, pentru artileria cu rachete, pentru armele blindate și altele. Ele permit distrugerea infrastructurii militare, a punctelor de comandă.

Aș dori să subliniez faptul că tehnica noastră de luptă rezistă în mod eficient modelelor de arme occidentale. După cum se știe, pentru a sprijini actualul regim de la Kiev au fost aruncate în luptă practic toate rezervele arsenalelor NATO. Ceea ce înseamnă că noi trebuie și putem să studiem aceste arsenale – atât ceea ce este acolo, cât și ceea ce este folosit împotriva noastră; trebuie să sporim calitativ posibilitățile noastre și, pornind de la experiența dobândită, trebuie să perfecționăm, acolo unde este posibil, tehnica noastră de luptă, armamentul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226796