Într-un mesaj adresat rușilor, Putin a anunțat o mobilizare parțială
21/09
Șoigu: Armata rusă a pierdut în Ucraina 5937 de militari
21/09

Șoigu: 300.000 de rezerviști vor fi chemați în cadrul mobilizării parțiale

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu: ntv

Un total de 300.000 de rezerviști vor fi chemați în cadrul mobilizării parțiale, a declarat ministrul Apărării, Serghei Șoigu, citat de ntv.

Potrivit lui Șoigu, Rusia are o „resursă uriașă de mobilizare”: rezerviștii care vor fi chemați vor reprezenta puțin peste 1% din resursa de mobilizare a Rusiei.

Ministrul Apărării al Federației Ruse a mai adăugat că mobilizarea parțială prevede recrutarea acelor cetățeni care au făcut serviciul militar și au o specialitate militară.

Ministrul rus al Apărării a precizat de ce este nevoie de o mobilizare parţială. Potrivit acestuia, acest lucru este necesar în primul rând pentru a controla linia de contact, scrie RIA Novosti.

„Linia de contact în sine poate fi numită atât linie a frontului, cât și linie de contact, are o intindere de mai mult de 1.000 de kilometri. Desigur, ceea ce este în spate și ce este acolo, pe această linie, trebuie consolidat, aceste teritorii trebuie controlate. Și, desigur, în primul rând, mobilizarea parțială se face pentru acest lucru”, a spus Șoigu.

În declarația sa, el a mai spus că Rusia este în război nu cu Ucraina, ci cu Occidentul colectiv și NATO. Aceasta se referă nu numai la arme, care sunt furnizate în volume uriașe, ci și la diferite sisteme de comunicații, procesare a informațiilor și așa mai departe. El a adăugat, de asemenea, că peste o mie de mercenari străini luptă de partea regimului de la Kiev.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226777