Valsul popoarelor Rusiei a doborât recordul Rusiei și al lumii la numărul de participanți
22/09
Rusia-Ucraina: a avut loc un schimb de prizonieri de război
22/09

Putin a vorbit despre pericolul pe care-l reprezintă pentru Rusia orice slăbire a suveranității ei

Foto: RT

Orice slăbire a suveranității reprezintă un pericol mortal pentru Rusia, a declarat președintele Vladimir Putin, citat de publicația Izvestia.

El a subliniat că în 1160 de ani, Rusia a învățat cu tărie că pentru țară fatală este chiar și o slăbire temporară a suveranității sale, renunțarea la interesele ei naționale.

”În astfel de perioade, în pericol s-a aflat însăși existența Rusiei, dar nimeni nu trebuie să spere că vom mai comite asemenea greșeli. Nu vom ceda șantajului și intimidărilor”, a spus președintele la un concert din Veliki Novgorod, dedicat împlinirii a 1160 de ani de la nașterea statalității ruse.

Putin a subliniat, de asemenea, că de veacuri Rusia s-a format ca o casă maternă pentru oameni de diferite naționalitți și credințe.

Liderul rus a subliniat că în ciuda crudelor invazii asupra țării de către dușmani, a fragmentării și a tragicelor conflicte interne care au avut loc în istoria rusă, în locul acestor perioade întunecate au venit etape de renaștere.

”Generațiile istorice ale poporului nostru au învins greutățile și vicisitudinile, au depășit toate încercările, au edificat, au înmulțit măreția Patriei noastre, acoperindu-și de glorie numele”, a spus șeful statului.

Putin a declarat, de asemenea, că nimeni nu are puterea de a distruge astfel de valori ruse precum dragostea pentru dreptate, credința în adevăr, compasiunea și dorința de a atinge bunăstarea nu pentru sine, ci pentru întreaga țară.

Președintele a mai spus că nimeni nu este capabil să interzică sau să anuleze civilizația unică a Rusiei și cultura ei, dintre cele mai bogate.

”Iar pentru Patria noastră, pentru țara noastră care este una singură, pentru libertatea, independența și suveranitatea noastre, pentru cultura și tradițiile noastre vom lupta, le vom apăra și proteja de dragul strămoșilor noștri, de dragul Rusiei, a marii ei istorii și a mărețului ei viitor”, a spus șeful statului.

Miercuri, în mesajul său adresat cetățenilor țării, președintele a declarat că independența și libertatea rușilor vor fi asigurate prin toate mijloacele. El a subliniat că are încredere în susținerea rușilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226820