Putin a vorbit despre pericolul pe care-l reprezintă pentru Rusia orice slăbire a suveranității ei
22/09
Peskov: Statutul operațiunii speciale nu s-a modificat
23/09

Rusia-Ucraina: a avut loc un schimb de prizonieri de război

Prizonieri militari ucraineni eliberați/ Foto: ostro.org

Ministerul rus al Apărării: în urma negocierilor cu Ucraina, au fost predați 55 de militari ai Forțelor Armate ale Rusiei, DNR și LNR.

„Ca urmare a unui proces complex de negocieri privind efectuarea unui schimb, 55 de militari ai Forțelor Armate ale Rusiei, Republicilor Populare Donețk și Lugansk, aflați în pericol de moarte în captivitate, au fost predați în această seară de pe teritoriul Ucrainei controlat de regimul de la Kiev”, se arată în comunicatul ministerului menționat.

Instituția a precizat că toți soldații întorși din captivitatea ucraineană au fost predați în Rusia și se află în unități medicale.

Numărul prizonierilor ucraineni eliberați de partea rusă depășește 200 de persoane.

Printre cei eliberați se află politicianul ucrainean de opoziție, Viktor Medvedciuk

Kommersant, citând surse ucrainene, relatează că, dintre prizonierii săi de război, Ucraina l-a predat Rusiei pe politicianul ucrainean de opoziție, Viktor Medvedciuk, precum și piloți militari ruși.

În același timp, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat acest schimb într-o emisiunea TV.

Anterior, Reuters a relatat că printre prizonierii de război eliberați de Rusia, prin medierea prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, se numărau zece persoane, inclusiv cetățeni ai Statelor Unite și Marii Britanii.

Deputatul britanic Robert Jenrick a spus că printre aceștia se numără și cetățeanul britanic Aiden Eslin, care a fost condamnat la moarte în Republica Donețk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226812