Peskov: Statutul operațiunii speciale nu s-a modificat
23/09
Reacția Kremlinului la informația privind mobilizarea unui milion de oameni
23/09

MAE rus a susținut propunerea lui Biden

Foto: 24inf.ru

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a susținut propunerea președintelui Statelor Unite, Joe Biden, privind extinderea Consiliului de Securitate al ONU. Potrivit relatărilor agenției TASS, viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat că Rusia însăși a spus de mult că există candidați pentru a deveni membrii permanenți ai Consiliului, informează agenția Rambler.ru.

”Este lăudabil că, în sfârșit, președintele american a spus ceea ce Rusia zice de mult, ceva în favoarea căreia se pronunță”, a adăugat Riabkov.

El a subliniat, de asemenea, că a remarcat în tonul general al discursului lui Biden la cea de a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU, de la New York, ”o altă pretenție de dominație în lume”. Potrivit spuselor sale, președintele american a încercat, din nou, să-i ”așeze pe toți în linie”.

În prezent, statutul de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU este deținut de cinci state – Marea Britanie, China, Rusia, SUA și Franța. Fiecare dintre ele are drept de veto în Consiliu. Alți zece membri ai Consiliului sunt aleși după criteriul geografic, dar au statut de membri nepermanenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226814