Rusia-Ucraina: a avut loc un schimb de prizonieri de război
22/09
MAE rus a susținut propunerea lui Biden
23/09

Peskov: Statutul operațiunii speciale nu s-a modificat

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Statutul operațiunii speciale din Ucraina nu a suferit modificări, în pofida desfășurării de către Rusia a mobilizării parțiale, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de agenția TASS.

El a anunțat, de asemenea, că autoritățile nu au luat nici o decizie privind introducerea de măsuri speciale în economie.

”În momentul de față, nu s-au luat nici un fel de decizii în acest sens”, a spus Peskov.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat, la 21 septembrie, decretul privind mobilizare parțială. Potrivit informațiilor Ministerului Apărării, prevederile documentului se aplică persoanelor care au făcut deja serviciu militar, care au o specialitate necesară armatei și experiență de luptă. În cadrul acestei proceduri vor fi convocate aproximativ 300.000 de persoane.

Venind în completare, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Apărăre, Andrei Kartapolov, a declarat, într-un interviu acordat publicației ”Parlamențkaia gazeta”, că persoanele mobilizate nu vor fi trimise în teatrul de operațiuni, principala lor misiune fiind apărarea regiunilor ruse aflate la granița cu Ucraina – Briansk, Belgorod, Kursk și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226827