MAE rus a susținut propunerea lui Biden
23/09
Volodin, despre motivul mobilizării parțiale în Rusia
23/09

Reacția Kremlinului la informația privind mobilizarea unui milion de oameni

Foto: mk.ru

Reprezentantul oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dezmințit informația potrivit căreia s-ar intenționa mobilizarea unui milion de oameni, informează agenția RIA Novosti, preluată de Lenta.ru.

”Este o minciună”, a reacționat secretarul de presă al șefului statului rus.

Anterior, în mass-media au apărut informații că punctul șepte, secretizat, din decretul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind mobilizarea parțială prevede, chipurile, convocarea a până la un milion de oameni.

Miercuri, 21 septembrie, Peskov a declarat că, în ceea ce privește punctul șapte al respectivului decret, conținutul acestuia nu poate fi dezvăluit. El este secret și destinat exclusiv spre utilizare internă, a adăugat secretarul de presă, potrivit căruia conținutul articolului în discuție are legătură cu numărul de cetățeni care urmează să fie mobilizați.

”Singurul lucru pe care vi-l pot spune (…) este că, în interviul său, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a vorbit despre 300.000 de oameni”, a insistat reprezentantul Kremlinului.

Lenta.ru menționează că, miercuri, Putin a anunțat demararea operațiunii de mobilizare parțială în țară. Potrivit spuselor sale, persoanele care vor fi convocate pentru serviciul militar vor urma în mod obligatoriu, înainte de plecare, o pregătire militară suplimentară. Decretul a fost publicat deja pe site-ul Kremlinului.

Ulterior, Șoigu a precizat că, din efectivele de rezervă, vor fi convocați doar rușii care au deja experință de luptă. În aceeași categorie vor intra și persoane specializate în profesii necesare pentru armată, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226795