Zaharova: Biden i-a ”atribuit” lui Putin vorbele despre amenințarea nucleară
23/09
MAE rus a protestat după ce Rusia nu a fost invitată la Congresul astronautic
24/09

VȚIOM: Aproape 97% dintre locuitorii Donbassului se pronunță pentru aderarea la Rusia

Foto: dnr-news.ru

Majoritatea absolută a locuitorilor din Republicile Populare Donețk și Lugansk (DNR și LNR), precum și din regiunea Herson se pronunță pentru aderarea, în urma referendumurilor, la Rusia, reiese din rezultatele unui sondaj realizat de Centrul Național pentru Sondarea Opiniei Publice (VȚIOM), informează cotidianul Vedomosti.

Astfel, în DNR și LNR, 87% dintre repondenți au declarat că mai degrabă vor participa la referendumurile care au început astăzi. Nu intenționează să voteze 5% dintre locuitorii DNR și 8% dintre cei ai LNR. În teritoriile controlate de Rusia din regiunea Zaporojie, intenționează să ia parte la referendum 80% dintre cetățenii cu drept de vot, în timp ce, în regiunea Herson, acest procent este de 69%.

Pentru intrarea în componența Rusiei s-au pronunțat câte 97% dintre locuitorii DNR și LNR, 87% dintre cei din Zaporojie și 89% din regiunea Herson. Sondajul s-a desfășurat în ziua de 22 septembrie la telefon pe un eșantion de 4000 de locuitori din respectivele regiuni la solicitarea Institutului de Expertiză pentru Studii Sociale.

Vedomosti amintește că, în prezent, pe teritoriile LNR, DNR, în regiunile Herson și Zaporojie au început consultările populare privind intrarea în componența Rusiei. Votul se va prelungi până pe 27 septembrie, după care, în decurs de cinci zile, vor fi anunțate rezultatele, a anunțat Comisia Electorală a regiunii Herson.

La 21 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat mobilizare parțială în țară. Potrivit spuselor sale, Forțele Armate ale Rusiei acționează, în prezent, pe linia de contact armat a cărei lungime depășește 1000 de kiloemtri. Procedura de mobilizare a început în aceeași zi. Putin a subliniat, de asemenea, că Rusia susține decizia de aderare a teritoriilor eliberate, dacă o astfel de hotărâre va rezulta în urma referendumurilor.

Ulterior, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a explicat că, în cadrul mobilizării parțiale, vor fi convocate doar persoanele care se află în rezervă, el estimând numărul lor la 300.000 de oameni. Nu este vorba despre mobilizarea studenților sau a funcționarilor publici, a precizat Șoigu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2226775