VIDEO în direct: Ceremonia de semnare a acordurilor privind intrarea în componența Rusiei a Republicilor Populare Donețk și Lugansk și a regiunilor Herson și Zaporojie. Sala Sf.Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului
30/09
Lavrov: Fraza lui Putin despre tărăgănarea negocierilor trebuie luată în serios
01/10

Discursul lui Vladimir Putin la ceremonia de semnare a acordurilor privind aderarea la Rusia a Republicilor Populare Donețk și Lugansk și a regiunilor Herson și Zaporojie. Idei principale

30 septembrie 2022. În Sala Sf.Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului are loc ceremonia de semnare a acordurilor privind intrarea în componența Rusiei a noilor teritorii / RIA Novosti

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, la ceremonia de la Kremlin dedicată intrării a patru noi teritorii în componența Rusiei, că locuitorii Republicilor Populare Donețk (DNR) și Lugansk (LNR), a regiunilor Zaporojie și Herson au făcut o alegere fără echivoc.

„Oamenii au ales. O alegere fără echivoc”, a spus Putin în timpul discursului său privind rezultatele referendumurilor.

Locuitorii din regiunile Zaporojie și Herson, DNR și LNR vor deveni pentru totdeauna cetățeni ai Rusiei, a declarat liderul rus.

„În spatele alegerii făcute de milioane de locuitori din Republicile Populare Donețk și Lugansk, din regiunile Zaporojie și Herson stă destinul nostru comun și o istorie de o mie de ani”, a declarat Putin.

El a adăugat că oamenii și-au păstrat dragostea pentru Rusia de-a lungul anilor, „nimeni nu poate distruge acest sentiment din noi”.

„Vreau ca autoritățile de la Kiev și adevărații lor stăpâni din Occident să mă audă, astfel încât toată lumea să rețină următorul lucru: oamenii care locuiesc în Lugansk și Donețk, Herson și Zaporojie devin cetățenii noștri pentru totdeauna”, a spus Putin.

El a mai declarat că autoritățile de la Kiev trebuie să respecte alegerea cetățenilor din DNR, LNR, regiunile Zaporojie și Herson.

Rusia nu caută să refacă Uniunea Sovietică, țara nu are nevoie de așa ceva, a declarat președintele rus.

„Uniunea Sovietică nu mai există, este de domeniul trecutului. În plus, Rusia de astăzi nici nu mai are nevoie de aceasta, nu tindem la așa ceva”, a spus el.

Liderul rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia este pregătită pentru negocieri cu Ucraina.

El a cerut Kievului să înceteze imediat focul și să revină la masa negocierilor.

„Facem apel la regimul de la Kiev să înceteze imediat focul, toate ostilitățile, acel războiul pe care l-a declanșat în 2014”, a spus Putin.

„Suntem pregătiți pentru negocieri. Am spus acest lucru de mai multe ori”, a subliniat Putin.

În același timp, șeful statului rus a adăugat că, în cadrul negocierilor, Moscova nu va discuta despre alegerea republicilor Donbassului, regiunilor Zaporojie și Herson. Alegerea a fost făcută, iar Rusia nu o va trăda.

– Statele Unite sunt singura țară din lume care a folosit arma nucleară, creând astfel un precedent, a declarat Vladimir Putin.

„Statele Unite sunt singura țară din lume care a folosit armă nucleară de două ori, distrugând orașele japoneze Hiroshima și Nagasaki. Apropo, au creat un precedent”, a spus el.

– Președintele rus a spus că anglo-saxonii au organizat acțiunea de sabotaj de la pe gazoductele Nord Stream.

„Anglo-saxonilor nu le mai ajung sancțiunile, au trecut la sabotaj – incredibil, dar adevărat – prin organizarea de explozii pe gazoductele internaționale Nord Stream care trec pe fundul Mării Baltice”, a spus el.

Potrivit lui Putin, în acest fel s-a trecut efectiv la distrugerea infrastructurii energetice paneuropeane.

„Este doar clar pentru toți pe cine avantajează. Cine are beneficii de pe urma acestui lucru, acela a și făcut-o”, a subliniat președintele.

– Vladimir Putin a declarat că Statele Unite încă ocupă, de fapt, Japonia, Germania și Coreea de Sud.

„Statele Unite încă ocupă, de fapt, Germania, Japonia, Republica Coreea și alte țări”, a declarat președintele.

Potrivit lui, cu toate acestea Statele Unite numesc cu cinism aceste țări drept aliați egali.

„Ce fel de cooperare este aceasta? Întreaga lume știe că liderii acestor țări sunt urmăriți, la primele persoane din aceste state sunt instalate dispozitive de ascultare nu doar în spații oficiale, ci și rezidențiale”, a spus el.

Putin a adăugat că este o adevărată rușine atât pentru cei care o fac, cât și pentru cei „care, precum sclavii, înghit în tăcere și umilință această grosolănie”.

– Rusofobia Occidentului față de Rusia poate fi comparată cu rasismul, a declarat liderul rus.

Potrivit lui, elitele occidentale au rămas cele colonialiste, discriminează și împart popoarele în diferite categorii.

„Nu am acceptat și nu vom accepta niciodată un asemenea naționalism politic și rasism. Și ce este, dacă nu rasism, rusofobie, ceea ce se răspândește acum în întreaga lume?” a subliniat Putin.

Președintele Rusiei a declarat că poporul rus își va apăra patria și valorile de Occident.

El a amintit că, în trecut, pretențiile altor țări de a domina lumea au fost spulberate de mai multe ori de curajul și rezistența poporului rus.

„Rusia va fi întotdeauna Rusia și ne vom apăra și în prezent atât valorile, cât și Patria noastră”, a spus șeful statului.

1 Comment

  1. Copaci spune:

    Ce exemplu de conducător, ce om, ce președinte, ce creștin – Vladimir Putin este omul care va salva Europa din ghearele dominației, Imperiului americano britanic, niște derbedei globaliști, cărora li s-a înfundat ! Slava Rusia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406844