Discursul lui Vladimir Putin la ceremonia de semnare a acordurilor privind aderarea la Rusia a Republicilor Populare Donețk și Lugansk și a regiunilor Herson și Zaporojie. Idei principale
30/09
După opt ani: Prin ce s-a deosebit noul discurs al lui Putin de cel ”crimeean”
01/10

Lavrov: Fraza lui Putin despre tărăgănarea negocierilor trebuie luată în serios

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ Foto: TASS

Fraza președintelui Rusiei, Vladimir Putin, despre concecințele tărăgănării de către Kiev a negocierilor trebuie luată în serios, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, citat de agenția TASS.

”Reamintesc fraza lui: ”Noi nu refuzăm să negociem, dar cei care refuză trebuie să priceapă faptul că, cu cât trag mai mult de timp, cu atât mai greu va fi să ne înțelegem”. Sunt convins că aceasta este o frază care trebuie luată în serios”, a spus Lavrov adresându-se jurnaliștilor.

În perioada 23-27 septembrie, în Republicile Populare Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Zaporojie și Herson s-au desfășurat referendumuri privind intrarea în componența Rusiei. Majoritatea covârșitoare a locuitorilor s-au pronunțat pentru intrarea în componența Rusiei. Vineri, președintele Rusiei, Vladimir Putin, și șefii DNR și LNR, precum și cei ai regiunilor Herson și Zaporojie, au semnat acordurile de aderare a acestor regiuni la Rusia.

La ceremonia în cadrul căreia cele trei entități au devenit patru noi teritorii ale Rusiei, în discursul său, Putin a îndemnat Ucraina să înceteze imediat acțiunilor militare și să revină la masa negocierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406861