Cursurile de limba rusă!
02/10
În SUA au râs de Zelenski din cauza NATO
03/10

Expert militar: Este posibil ca Ucraina să primească în secret arma nucleară

Foto: Reuters

Expertul militar Iuri Knutov, directorul Muzeului Forțelor de Apărare Aeriană ale Rusiei, a declarat că Statele Unite sau Marea Britanie ar putea transfera o armă nucleară Ucrainei fără a anunța acest lucru, relatează Gazeta.ru.

”Cel mai tare mă neliniștește posibilitatea ca Statele Unite sau Marea Britanie să transfere armă nucleară în Ucraine, o posibilitate secretă. Pentru că nu vor anunța acest lucru”, a spus Knutov într-un interviu acordat publicației Ukraina.ru.

El a subliniat că aceste două țări ar putea transfera, pur și simplu, o astfel de armă, și nimeni nu va fi informat în legătură cu acest lucru.

În opinia expertului, varianta ca regimul de la Kiev să fie primul care folosește arma nucleară este posibilă și se prelucrează.

”Nu știu de ce, dar impresia mea este că Statele Unite și Marea Britanie au convenit deja această chestiune. Tocmai de aceea ele declară foarte des că ”Rusia ar putea lansa un atac nuclear, că Rusia se pregătește să lanseze un atac”, a apreciat expertul militar.

Potrivit spuselor sale, o asemenea evoluție a evenimentelor poate fi avantajoasă, deoarece nimeni nu va ști de unde a procurat Ucraina arma nucleară.

Directorul Muzeului Forțelor de Apărare Aeriană a adăugat, totodată, că posibilitatea unei astfel de decizii este cea mai groaznică dintre situații în momentul de față, care ar putea fi prevenită, dacă s-ar vorbi despre ea și dacă ar fi avertizată societatea, inclusiv cetățenii țărilor occidentale.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia trebuie să se aștepte la consecințe serioase dacă va folosi arma nucleară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406844