The Global Times: Dependența absolută a Europei de politica SUA poate duce la o catastrofă
02/10
Cursurile de limba rusă!
02/10

Un colonel american a arătat posibilii autori ai situației de urgență de la Nord Stream

Foto: runews24.ru

Colonelul american în retragere, Douglas McGregor, fost consilier al șefului Pentagonului, a declarat pe canalul de YouTube Judjing Freedom că atacul asupra conductelor Nord Stream ar fi putut fi efectuat de Statele Unite sau Marea Britanie.

Colonelul american în retragere, Douglas McGregor/ Foto: jns.org/ Screenshot

El a menționat că este necesar să se evalueze care țări au capacitatea de a efectua un astfel de atac.

„Este vorba despre Royal Navy, precum și de Marina militară a Statelor Unite. Cred că este destul de evident”, a spus McGregor.

Colonelul a subliniat că gazoductele Nord Stream sunt foarte rezistente, așa că pentru distrugerea lor trebuie folosite sute de kilograme de TNT.

În ceea ce privește acuzațiile la adresa Moscovei de un posibil sabotaj asupra conductelor, McGregor a catalogat astfel de presupuneri absurde. Această situație, potrivit colonelului, este defavorabilă și pentru Germania, care este interesată de fluxul de gaze din Rusia.

La începutul săptămânii trecute, operatorul de conducte a anunțat o scădere de presiune și o scurgere de gaz în conductele sistemului Nord Stream, nu departe de insula daneză Bornholm. Cauzele incidentului sunt necunoscute. Sabotajul este considerat una dintre versiuni.

Purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kupriianov, a confirmat la 30 septembrie că scurgerile din Nord Stream au fost cauzate de intervenții fizice. Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că nicio investigație privind sabotarea gazoductelor Nord Stream și Nord Stream 2 nu ar putea avea loc fără participarea Moscovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406898