Cum îi lasă SUA pe europeni fără industrie și personal
01/11
Peste 15.000 de ruși s-au înscris ca voluntari de la începutul operațiunii militare speciale
02/11

Volodin: reluarea acordului cerealier este imposibilă atâta timp cât coridorul este folosit pentru atacuri

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin/ Foto: yandex.ru

Reluarea acordului privind alimentele este imposibilă atâta timp cât coridorul de securitate creat special pentru exportul cerealelor ucrainene este folosit pentru atacuri teroriste, a scris Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat a Rusiei,pe pagina sa de pe rețeaua Telegram.

Volodin a menționat că Rusia a oferit părții ucrainene posibilitatea de a exporta cereale, dar autoritățile de la Kiev „au șters, prin acțiunile lor, toate înțelegerile încheiate cu participarea Turciei și a ONU”.

„Folosirea coridorului de securitate pentru atacuri teroriste împotriva navelor Flotei din Marea Neagrăa a Rusiei este inacceptabilă. Acordul cerealier nu poate exista în aceleași condiții”, a concluzionat Volodin.

În dimineața zilei de 29 octombrie, Forțele Armate ale Ucrainei, conduse de specialiști britanici, au atacat cu drone nave ale Flotei Mării Negre și nave civile din Sevastopol.

Mai târziu, Ministerul rus al Apărării a anunțat că Moscova suspendă participarea la acordul cerealier după  atacul asupra navelor Flotei Mării Negre și a navelor civile.

La rândul său, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că dronele, cu care armata ucraineană intenționa să lovească navele Flotei Mării Negre, au mers parțial pe coridorul de-a lungul căruia sunt scoase cereale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406843