Rachetele ”rusești” din Polonia. Kosaciov l-a catalog pe Zelenski un provocator pentru declarațiile făcute
16/11
Lavrov, despre Declarația finală a summitului G20
17/11

Slovacii au susținut în masă acțiunile Rusiei în Ucraina

Foto: upn.gov.sk

Slovacia consideră Rusia o țară prietenă, iar locuitorii ei susțin acțiunile Moscovei în Ucraina, a declarat fostul premier slovac Jan Čarnogurský (în imagine), informează RIA Novosti.

El a spus că rezultatele sondajelor de opinie efectuate de Statele Unite în ultimii trei ani în 15 țări ale Uniunii Europene demonstrează: oamenii nu au uitat ajutorul acordat de Moscova în perioada crizei mondiale. La acel moment, Federația Rusă a oferit sprijin Slovaciei mai mult decât orice alt stat. Printre opțiunile de răspuns la această întrebare s-au numărat China, SUA și Germania.

Čarnogurský a mai subliniat un aspect: în septembrie 2022 a fost realizat un alt sondaj de opinie în Slovacia. Potrivit rezultatelor acestuia, 52% dintre cetățenii țării susțin acțiunile Moscovei și îi doresc să învingă Kievul.

„Este un aspect foarte important. Am observat astfel de sentimente încă de la început”, a declarat fostul premier slovac.

El a adăugat că Statele Unite și unele țări europene au început să conștientizeze gravitatea a ceea ce se întâmplă în Ucraina. Republicanii din Statele Unite au vorbit deja despre reducerea sau oprirea completă a livrărilor de ajutor militar acordat Kievului.

Anterior, cotidianul slovac Dennik N a relatat că mai mult de jumătate dintre cetățenii slovaci susțin Rusia în conflictul din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406875