Experți: Occidentul nu este interesat de o escaladare din cauza incidentului din Polonia
17/11
Ministerul rus al Apărării: În Polonia au căzut elemente ale sistemului ucrainean S-300
17/11

Au fost estimate pierderile de rachete HIMARS în Ucraina

Foto: AFLO/ Voennoie delo

Expertul militar Mihail Hodarenok a comentat afirmațiile propagandei ucrainene, potrivit căreia în șase luni, Forțele Armate ale Rusiei nu au reușit să doboare nici măcar un lansator american de rachete multiple HIMARS. În același timp, expertul a subliniat că propaganda ucraineană operează nu cu date proprii, ci cu informații preluate din revista americană Popular Mechanics, relatează Voennoe delo.

„Din câte îmi amintesc, este o revistă de popularizare a științei, și chiar nu este rea, dar foarte departe de analize militare”, a spus Hodarenok.

„Până la începutul lunii august au fost distruse șase lansatoare HIMARS, iar până la începutul lunii noiembrie treisprezece”, a subliniat expertul militar, cu referire la numeroase confirmări video din spațiul online.

Hodarenok consideră că declarațiile despre invulnerabilitatea HIMARS în general sună absurd, deoarece Rusia posedă arme de înaltă precizie. „În general, v-ați putea imagina ca o armată care dispune de arme de mare precizie să nu reușească să distrugă nimic în decurs de șase luni? Chiar sună absurd”, a adăugat el.

El a precizat că, în Ucraina este interzis să fie publicate imagini cu echipamente militare distruse, pentru că ar fi o antireclamă pentru producătorii americani de armament. Expertul a numit astfel de declarații ale propagandei ucrainene drept idioțenie, deoarece, potrivit lui, în Ucraina nu au mai rămas decât mai puțin de o jumătate din instalațiile lăudate de fabricație americană.

Anterior, au fost publicate informații despre obținere unei rachete a sistemului HIMARS MLRS de către Forțele Armate Ruse și transportatea ei către un birou de proiectare din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406863