Roskosmos și-a propus să construiasdcă un satelit în fiecare zi
18/11
Forțele de securitate ucrainene au împușcat 39 de activiști pro-ruși în Herson
18/11

Peskov: SUA și NATO sunt principala cauză a incidentului cu rachete din Polonia

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Reprezentanți ai Casei Albe au declarat că Rusia este responsabilă pentru incidentul cu rachetele căzute în Polonia. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a comentat aceste afirmații, relatează agenția FAN.

Purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională al SUA, Adrienne Watson, a anunțat că, indiferent de rezultatul anchetei privind situația din Polonia, responsabilă pentru incident este „Rusia, care a lansat rachete asupra Ucrainei”. În replică, Peskov i-a propus să ”dea timpul înapoi” și să-și amintească faptul că acțiunile Statelor Unite și NATO au fost principala cauză a ceea ce se întâmplă în lume.

„Americanii vorbesc în paradigma ”dacă nu ar fi fost ceva, nu ar fi fost nici asta”. Deci, are sens să dăm timpul înapoi. Și vom vedea principala cauză a tot și a toate – este NATO, cu SUA în frunte”, a declarat reprezentantul Kremlinului pentru RIA Novosti.

Anterior, situația generată de căderea rachetelor în Polonia a fost comentată de Vedant Patel, adjunctul șefului serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA. Potrivit acestuia, SUA sunt ferm convinse de originea ucraineană a proiectilelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2468535