Medicii militari ruși reconstruiesc părți de brațele și picioarele soldaților răniți
20/11
Douglas McGregor: Armata Ucrainei a suferit pierderi totale
21/11

Care sunt condițiile în care militarii polonezi pot fi trimiși în ajutorul Ucrainei

Obuzierul polonez ”Krab” / Foto: Wikipedia

Politologul polonez Leszek Sykulski a expus condițiile în care autoritățile poloneze pot decide să-și trimită soldații pentru a ajuta Ucraina. Potrivit spuselor sale, acest lucru va fi posibil dacă pozițiile regimului de la Kiev vor slăbi puternic și dacă va exista un ordin în acest sens din partea Statelor Unite, relatează publicația Gazeta Wyborcza, citată de Gazeta.ru.

Politologul polonez Leszek Sykulski

”Polonia a oferit în dar Ucrainei peste 300 de tancuri, noi nu avem analogii. Polonia este, în prezent, principalul sponsor al Ucrainei. Întrebarea este dacă este în interesul nostru să intrăm într-un conflict cu Rusia și Belarus, să tindem către o astfel de confruntare?”, a explicat politologul Sykulski.

În opinia sa, Varșovia a început deja să se pregătească pentru o posibilă trimitere de trupe în ajutorul Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) și va fi gata să facă acest pas dacă Washingtonul o va obliga. Analistul a explicat că recent, Polonia a adopatat special în acest sens câteva acte legislative. Este vorba, în special, de legea cu privire la „Apărarea patriei”, ce presupune reintroducerea serviciului militar obligatoriu și care, teoretic, impune serviciul militar obligatoriu pentru femei, a subliniat expertul. „Se pare că cineva chiar are nevoie de carne de tun”, a conchis Leszek Sykulski.

Acțiunile lui Zelenski

Andrew Napolitano, prezentatorul podcastului Judging Freedom, a estimat că președintele Ucraine, Volodimir Zelenski, se va decide să negocieze cu Moscova atunci când SUA vor înceta să mai acorde ajutor militar Kievului. Potrivit aprecierilor sale, conflictul ucrainean se poate termina doar atunci când lui Zelenski îi va veni mintea la cap, iar liderul american îl va anunța că nu mai poate ajunge la un acord privind trimirea de arme în Ucraina și îl va convinge să se așeze la masa negocierilor.

Fostul prim-ministru japonez, Yoshiro Mori, l-a definit pe Zelenski ca fiind vinovat de ceea ce se întâmplă cu locuitorii țării sale din cauza conflictului în derulare cu Rusia. El a subliniat că șeful statului i-a făcut pe mulți ucraineni să sufere.

Politicianul francez Florian Philippot

Liderul partidului francez ”Patrioții” și fost europarlamentar Florian Philippot, l-a criticat, la rândul său, pe președintele ucrainean, spunând că ar trebui să tacă după afirmațiile sale legate de racheta căzută în Polonia. În opinia politicianului, Occidentul nu-i va da ascultare lui Zelenski după minciunile acestuia despre rachete. Philippot a menționat că Europa nu poate răspunde la toate solicitările de ajutor ale Kievului, deoarece se confruntă cu sărăcia.

”Zelenski tocmai a îndemnat țările Uniunii Europene să-i aloce alte miliarde pentru a supraviețui iernii! Prostii! Și, în general, Zelenski ar fi trebuit să tacă din gură după minciuna lui nebună despre racheta din Polonia!”, a declarat Florian Philippot, liderul partidului ”Patrioții”.

Ajutor pentru Kiev

Premierul britanic Rishi Sunak a dezvăluit amploarea ajutorului militar acordat Ucrainei și a dat asigurări că țara va continua, în fel și chip, să ajute Kievul. El a precizat că Marea Britanie va trimite Ucrainei un nou lot de arme și va continua să instruiască medici și ingineri militari ucraineni.

3 miliarde de lire sterline este valoarea ajutorului militar pe care Marea Britanie l-a acordat Ucrainei

În acest context, șeful Agenției Naționale pentru Criminalitate (UK CNA), Graeme Biggar, a avertizat că armele pe care Occidentul le trimite Ucrainei ca ajutor militar ar putea ajunge în mâinile teroriștilor sau ale grupărilor criminale.

Numărul celor nemulțumiți de fondurile uriașe alocate permanent Ucrainei din bugetul țării crește și în Statele Unite. Michael Allen, care a fost consilierul special al fostului președinte George W. Bush, a declarat că în Partidul Republican crește numărul celor care se opun ajutorului militar acordat Kievului. Potrivit acestuia, 48% dintre republicani consideră că America face prea multe pentru Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2406899